De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediƫnten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk! Vandaag maken we boerenkool-filotaart met worteltzatziki. Tzatziki is een traditioneel Grieks bijgerecht op basis van yoghurt. Het origineel is bereid met yoghurt, knoflook en geraspte komkommer en een scheut olijfolie. Maar de komkommer kan natuurlijk eenvoudig vervangen worden voor een andere groente. Mounir maakt worteltzatziki en serveert dit bij een boerenkool-filotaart.

Bron: MAX

Meer Afleveringen van Kook mee met MAX

Nederland 1

Kook mee met MAX

Mounir maakt noedels met teriyaki-kip en snijbonen. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Sandra maakt meiraap-kabbeljauwcurry. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Mounir maakt Mexicaanse burgers met zoete aardappelfriet. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Vandaag maakt Sandra een gevulde paprika met linzen, gestoofde prei en rijst. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Mounir maakt een snelle vissoep met ciabatta. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Sandra maakt een pizza van Turks brood en doet er onder andere tomaat, courgette, salami en mozzarella op. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Mounir maakt linzenburgers met gestoofde snijbonen. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Wat eet ik vanavond? Topkoks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub geven antwoord op die ene moeilijke vraag. Ze nemen de kijker aan de hand mee bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.