In Leusden zorgen de planten en bomen in de tuin van Anneke en Aernout tot diep in de herfst voor sfeer. De eigenaren hebben van een verhard en grijs boerenerf een kleurrijke kijktuin gemaakt. In deze maanden van het jaar lijkt het kaal en toch is het het begin van het nieuwe tuinseizoen. Anneke en Aernout kijken nu met weemoed naar hun tuin, maar er is nog genoeg te doen! Het uithalen van de Dahliabollen bijvoorbeeld en het winterklaar maken van de rest. Voor hun allereerste koophuis stuiten Marrit en Jelmer op een prachtige jaren 30 woning in Leeuwarden. Het vervallen pand verbouwen ze eigenhandig. Marrit raakt dankzij haar nieuwe huis steeds meer thuis in de wereld van interieur en styling waar ze inmiddels haar werk van heeft gemaakt. Ze combineert allerlei vondsten; van kleden, stoelen tot verrassende kleuren aan de muur. Ze maakt er een bijzonder geheel van. De uitdrukking 'het is vlees noch vis' gaat bij Ramons kookkunsten zelden op. Sterker nog: hij bewijst vandaag het overtuigende tegendeel: het is vlees én vis. Hij maakt namelijk paella. Naast vlees en vis gaat daar nog veel meer lekkers in, de Spanjaarden zijn niet voor niets zo trots op hun nationale gerecht!

Bron: KRO-NCRV

Meer Afleveringen van BinnensteBuiten

Nederland 2

BinnensteBuiten

Tussen de boerderijen en herenhuizen in het Brabantse Velp wonen Nathalie, Marco en hun dochters in een open, modern huis gebouwd van natuurlijke materialen. Als ze de grond vijftien jaar geleden kopen, weten ze al waar hun hui ... 

Nederland 2

BinnensteBuiten

Culinair expert Alain Caron is in Rotterdam en ontmoet daar Kim Sue Palm die van haar hobby haar beroep heeft gemaakt. Zij maakt smakelijke gebakjes en andere lekkernijen zonder geraffineerde suikers, zonder gluten en veganisti ... 

Nederland 2

BinnensteBuiten

Marieke Schatteleijn is in de bossen van Drenthe om alles te weten te komen over de wolf. Het dier komt van oorsprong voor in Nederland, maar de laatste van zijn soort werd eind 19e eeuw afgeschoten. Maar in dit gebied in Drent ... 

Nederland 2

BinnensteBuiten

Vlakbij het centrum van Den Bosch en tóch middenin de natuur woont Joss in een kleurrijke boerderij. Na jarenlang verbouwen kent ze het huis van binnen en buiten en voelt het als een warm bad. In het interieur struikel je bijn ... 

Nederland 2

BinnensteBuiten

In Maastricht ligt het oudste wijndomein van Nederland. Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer bezoeken dit familiebedrijf en ontmoeten drie generaties wijnmakers. Oprichter Hugo Hulst is met zijn 80 jaar nog stee ... 

Nederland 2

BinnensteBuiten

In de binnenstad van Schiedam staat een eeuwenoud fabriekspand. In 1905 gebouwd als smederij, later in gebruik als heipalenfabriek, maar nu is het omgebouwd tot woonhuis. Bewoners Martijn en Simone hebben er bijna ALLES aan moe ... 

Nederland 2

BinnensteBuiten

Als de ware patissier die chef-kok Ramon Brugman is, maakt hij dit keer een caramel shortcake. Die onweerstaanbare blokjes poederachtig koekdeeg met een laag karamel en chocola er bovenop, kan je gewoon uit je eigen oven tovere ... 

Nederland 2

BinnensteBuiten

Vóór de Tweede Wereldoorlog was het een delicatesse: het (leg)haantje. Maar door de komst van de bio-industrie komen andere rassen op, waarvan de dieren snel veel vlees aanzetten. Het haantje van de legkip wordt daardoor over ...