Leve de Vrijwilliger!

Onze maatschappij leunt voor een belangrijk deel op de inzet van de vrijwillgers. Deze film brengt een ode aan de vrijwilligers.

Het reilen en zeilen van onze maatschappij drijft voor een belangrijk deel op de inzet van vrijwilligers. Van onze wieg tot aan het graf worden we omringd door enthousiaste en meelevende landgenoten. Samen met de VS, Canada en de Scandinavische landen staat Nederland bovenaan als het gaat om het aantal vrijwilligers. Ook de reeks bezuinigingen van de laatste jaren hebben veroorzaakt dat er vaak een beroep wordt gedaan op de hulpvaardigheid van de Nederlander. Een op de twee Nederlanders doet minimaal een keer per jaar vrijwilligerswerk en gemiddeld besteden vrijwilligers 4 uur per week hieraan. Deze film, gemaakt door Michiel van Erp (Pretpark Nederland, MH17 het Verdriet van Nederland, Dit Zijn Wij), brengt een ode aan de vrijwilligers. Wie zijn zij? Wat motiveert hen? En in hoeverre hebben anderen baat bij al die activiteiten? Met humor en medeleven trekken tientallen landgenoten in deze documentaire aan ons voorbij.

Bron: BNNVARA

Meer Afleveringen van Leve de Vrijwilliger!

Nederland 1

Leve de Vrijwilliger!

Het reilen en zeilen van onze maatschappij drijft voor een belangrijk deel op de inzet van vrijwilligers. Van onze wieg tot aan het graf worden we omringd door enthousiaste en meelevende landgenoten. Samen met de VS, Canada en ...