Verdwenen kinderen

Tienduizenden kinderen blijken spoorloos te zijn verdwenen uit de Europese opvangcentra voor asielzoekers. Waar zijn ze gebleven? Wat is er met hen gebeurd?

Tienduizenden kinderen blijken spoorloos te zijn verdwenen uit de Europese opvangcentra voor asielzoekers. Waar zijn ze gebleven? Wat is er met hen gebeurd? Ze zwerven door Europa op zoek naar een beter leven. Het zijn alleenstaande minderjarige vluchtelingen uit Afrika en Aziƫ die dringend bescherming nodig hebben. Op papier pretendeert Europa zich meer te bekommeren om de rechten van kinderen dan waar dan ook ter wereld. Maar in 2014 verdwenen er 30.000 kinderen en in de eerste paar maanden van 2015 waren er al 7000 verdwenen. Waarom bekommert niemand zich om hun lot? 'Verdwenen kinderen' volgt enkele kinderen die sinds 2014 als vermist zijn opgegeven en laat zien hoe ze overleven in steden als Milaan en Rome.

Bron: NTR

Meer Afleveringen van Verdwenen kinderen

Nederland 1

Verdwenen kinderen

Tienduizenden kinderen blijken spoorloos te zijn verdwenen uit de Europese opvangcentra voor asielzoekers. Waar zijn ze gebleven? Wat is er met hen gebeurd? Ze zwerven door Europa op zoek naar een beter leven. Het zijn alleenst ...