Op weg naar het Máxima. Leven voor kinderen met kanker

In Utrecht wordt begin juni ziekenhuisgeschiedenis geschreven. Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie opent zijn deuren en daarmee is het grootste gespecialiseerde kinderziekenhuis van Europa een feit. Een uniek initiatief in een gloednieuw gebouw, waar naast de beste artsen, ook de beste onderzoekers ter wereld werken. Met maar één doel: álle kinderen met kanker genezen. De KRO-NCRV documentaire Op weg naar het Máxima. Leven voor kinderen met kanker, volgt de eerste patiëntjes en de mensen van het Máxima. Maar ook de bouw en de inrichting van het ziekenhuis.

Een nieuw ziekenhuis voor alle kinderen met kanker in Nederland. Dat wordt het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. De documentaire volgt de eerste patiënte op een tijdelijke locatie en laat de bouw zien van de plek waar in de toekomst ooit alle kinderen van kanker zullen genezen.

Bron: KRO-NCRV

Meer Afleveringen van Op weg naar het Máxima. Leven voor kinderen met kanker

Nederland 1

Op weg naar het Máxima. Leven v ...

Een nieuw ziekenhuis voor alle kinderen met kanker in Nederland. Dat wordt het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. De documentaire volgt de eerste patiënte op een tijdelijke locatie en laat de bouw zien va ...