De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediƫnten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk! Vandaag maken we peltsalade met rode bieten en geitenkaas. Geitenkaas is populair. Maar behalve populair is het ook nog eens lekker en is het een kaas die gemakkelijk is te verwerken in gerechten. De kaas is witter dan 'gewone' kaas. Dat komt omdat geiten caroteen uit het voer omzetten in vitamine A. Sandra maakt er in een verrassende combinatie met spruitjes, een heerlijke salade van. (Tip: extra smaakvolle bietjes roostert u zelf in de oven. Verpak de bieten hiervoor per stuk in aluminiumfolie en rooster ze een uur op 200 graden) Dit is een herhaling van 2 oktober 2017.

Bron: MAX

Meer Afleveringen van Kook mee met MAX

Nederland 1

Kook mee met MAX

Er gaat niets boven (groot)moeders kippensoep. Deze kippensoep is niet helemaal volgens de traditie bereid en heeft een lekkere pittige twist. Mounir maakt Thaise kippensoep met courgette. Heerlijk met een naanbrood. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Het beste uit 2 werelden: risotto en asperges. Deze 2 laten zich heel goed combineren. Kook de asperges maar kort, want ze garen nog na in de risotto. Sandra combineert de witte en groene asperges met de risotto en garnalen. D ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

U komt het steeds vaker in recepten tegen: panko. panko is een soort paneermeel wat vooral veel in de Japanse keuken wordt gebruikt. Wat panko lekkerder maakt ten opzichte van gewoon paneermeel, is dat het net iets luchtiger en ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Van origine is stroganoff een Russisch gerecht. Het is vaak pittig en wordt meestal met rundvlees gegeten, maar het is ook heerlijk met varkensvlees. Sandra maakt een snelle stroganoff met magere varkenslappen. Dit is een herh ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Wat eet ik vanavond? Topkoks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub geven antwoord op die ene moeilijke vraag. Ze nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten. De recepten blinken uit in eenvoud en ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Bijna iedereen houdt van kip-kerrie. De smaak van kerrie laat zich perfect combineren met kip. Sandra maakt kip-kerrie en serveert er snijbonen en zoete aardappelpannenkoekjes bij. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Dit recept is makkelijk te maken. En voor wie van paddenstoelen en pasta houdt een absolute aanrader. Mounir combineert oesterzwammen met shiitake en serveert bij de tagliatelle een walnootroomsaus. Dit is een herhaling van 15 ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Kedgeree is van origine een Indiaas gerecht. De basis bestaat uit gekookte vis, rijst en eieren. Groenten zijn ook een belangrijk onderdeel, maar dat is naar wens in te vullen. Sandra gebruikt voor deze kedgeree makreelfilet en ...