Suffragette

Inspirerende en soms hartverscheurende film over de krachtige vrouwen die in het Engeland van begin twintigste eeuw hun levens op het spel zetten in hun strijd voor gelijkheid en vrouwenstemrecht.

Engels filmdrama. Dit inspirerende en soms hartverscheurende drama vertelt het verhaal van de krachtige vrouwen die in het Engeland van begin twintigste eeuw hun levens op het spel zetten in hun strijd voor gelijkheid en vrouwenstemrecht. Maud is een werkende vrouw en moeder, wier leven nooit hetzelfde zal zijn nadat ze zich in het geheim aansluit bij de suffragettebeweging, geleid door de in ballingschap levende Emmeline Pankhurst. Haar medestrijdsters zijn niet de hoogopgeleide vrouwen uit de upper class, maar arbeidsters die ervaren dat hun vreedzame protesten tot niets leiden. Hun enige kans op verandering is radicalisering en geweld. In de strijd voor gelijke rechten zetten zij alles op het spel: hun banen, gezinnen, kinderen en levens.

Bron: BNNVARA

Meer Afleveringen van Suffragette

Nederland 1

Suffragette

Engels filmdrama. Dit inspirerende en soms hartverscheurende drama vertelt het verhaal van de krachtige vrouwen die in het Engeland van begin twintigste eeuw hun levens op het spel zetten in hun strijd voor gelijkheid en vrouwe ...