Tussen Drachten en Beetsterzwaag in Friesland bouwt Bart Pietersma zijn ideale huis, een huis zonder gasaansluiting en met zelfopgewekte elektriciteit. Dit ecologische huis heeft een bijzondere energiecentrale. Samen met Karen Helder woont Bart in zijn eigen huis van de toekomst. * Chef-kok Ramon Brugman heeft zin in wat lekkers. Geen maaltijd vandaag, maar een een gebakken cheesecake. Het gebak wordt afgewerkt met bosvruchten, zoals frambozen, blauwe bessen en bramen. Echt zo'n taartje waar je instant blij van wordt. En dan serveert hij er ook nog een thee bij van gember en munt. * Luuk Schouten en Agnes Looman zijn gepassioneerde tuinders. En ze tuinieren op een bijzondere plek: Tuinderij Eykestein in Maartensdijk, vlakbij Utrecht. Deze tuin hoort bij landgoed Eyckestein en wordt verpacht door baron Van Boetzelaer. Agnes beheert hier een bijzondere kruidentuin en Luuk is verantwoordelijk voor de historische moestuin. Omdat ze biologisch tuinieren, dus zonder gif, is het onderhoud bewerkelijk. Er is veel onkruid, maar daardoor ook veel diversiteit. En dan zijn er ook nog twee kassen, waarvan er één zelfs een Rijksmonument is. In de kas groeit ook een eeuwenoud druivenras, waar Luuk een speciale band mee heeft.

Bron: KRO-NCRV

Meer Afleveringen van BinnensteBuiten

Nederland 2

BinnensteBuiten

Culinair expert Alain Caron is in Rotterdam en ontmoet daar Kim Sue Palm die van haar hobby haar beroep heeft gemaakt. Zij maakt smakelijke gebakjes en andere lekkernijen zonder geraffineerde suikers, zonder gluten en veganisti ... 

Nederland 2

BinnensteBuiten

Marieke Schatteleijn is in de bossen van Drenthe om alles te weten te komen over de wolf. Het dier komt van oorsprong voor in Nederland, maar de laatste van zijn soort werd eind 19e eeuw afgeschoten. Maar in dit gebied in Drent ... 

Nederland 2

BinnensteBuiten

Vlakbij het centrum van Den Bosch en tóch middenin de natuur woont Joss in een kleurrijke boerderij. Na jarenlang verbouwen kent ze het huis van binnen en buiten en voelt het als een warm bad. In het interieur struikel je bijn ... 

Nederland 2

BinnensteBuiten

In Maastricht ligt het oudste wijndomein van Nederland. Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer bezoeken dit familiebedrijf en ontmoeten drie generaties wijnmakers. Oprichter Hugo Hulst is met zijn 80 jaar nog stee ... 

Nederland 2

BinnensteBuiten

In de binnenstad van Schiedam staat een eeuwenoud fabriekspand. In 1905 gebouwd als smederij, later in gebruik als heipalenfabriek, maar nu is het omgebouwd tot woonhuis. Bewoners Martijn en Simone hebben er bijna ALLES aan moe ... 

Nederland 2

BinnensteBuiten

Als de ware patissier die chef-kok Ramon Brugman is, maakt hij dit keer een caramel shortcake. Die onweerstaanbare blokjes poederachtig koekdeeg met een laag karamel en chocola er bovenop, kan je gewoon uit je eigen oven tovere ... 

Nederland 2

BinnensteBuiten

Vóór de Tweede Wereldoorlog was het een delicatesse: het (leg)haantje. Maar door de komst van de bio-industrie komen andere rassen op, waarvan de dieren snel veel vlees aanzetten. Het haantje van de legkip wordt daardoor over ... 

Nederland 2

BinnensteBuiten

Jet Hendriks en Roel van Duijnhoven wonen met hun hond in een nieuwbouwwoning in Beugen. Van binnen oogt het huis echter niet als een nieuwbouwhuis, door het warme kleurgebruik heeft het meer weg van een hotel. Jet heeft een du ...