BROOD

Robu00e8rt begint zijn reis door Europa in de provincie Zeeland, waar boer Lennert en zijn vader hun graan oogsten. In het Brabantse Oisterwijk laat Robu00e8rt zijn eigen bakkerij zien. Al zijn broden worden met de hand gemaakt. Omdat het vandaag Sint Hubertusdag is, komt de pastoor langs om Robu00e8rts speciale u2018hubkes broodjesu2019 te zegenen. Robu00e8rt leerde het bakkersvak in Belgiu00eb. Hij steekt daarom de grens over naar Antwerpen waar hij een aantal bakkerijen bezoekt. Om meer te weten te komen over het verschil tussen desem en gist heeft Robu00e8rt een afspraak met Karl Desmet in het Waalse Sankt Vith. Karl beheert een zuurdesembibliotheek waar desems uit de hele wereld worden bewaard. In Gent ontmoet Robu00e8rt sterrenchef Kobe Desramaults en de Amerikaanse Sarah Lemke, die samen een chique bakkerij hebben. Hij ziet hoe Sarah haar zelfontworpen houtoven opwarmt, waarin zij haar desembroden bakt.

In Frankrijk bezoekt Robèrt Nicolas Supiot. Deze Bretonse molenaar en bakker verruilde twintig jaar geleden de hoofdstad Parijs voor het platteland. Hij verbouwt graan en maakt daar zelf brood mee. Hij is een echte trendsetter: steeds meer boeren worden bakkers en andersom. In Parijs heeft Robèrt een afspraak met dé kenner op het gebied van Frans brood, de Amerikaan Steven Kaplan. Deze professor proeft stokbrood op een wel heel eigenaardige wijze. Ook gaat Robèrt langs bij bakker Ridha Kader, die in 2013 de wedstrijd voor De Beste Baguette van Parijs won met het recept van zijn Tunesische moeder. Sindsdien levert hij zelfs brood aan president Hollande. Om te zien hoe croissants gemaakt worden, krijgt Robèrt bij topbakker Frederique Pichard een kijkje achter de schermen. Een hele nacht ziet hij hoe de bakkerij in vol bedrijf is, totdat om zeven uur ’s ochtends de rolluiken opengaan en de klanten binnenstromen voor versgebakken broodjes. Dit is een herhaling van 26 januari 2017.

Bron: MAX

Meer Afleveringen van BROOD

Nederland 1

BROOD

Midden in de bossen ligt het kleine dorpje Stora Skedvi. Daar werd in 2013 de laatste houtovenbakkerij gesloten waar op een traditionele manier knäckebröd werd gemaakt. De jonge winkeleigenaar Anders besloot in 2015 de fabrie ... 

Nederland 1

BROOD

Robèrt bezoekt de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De stad waar zoete broodjes gebakken worden en waar de croissant zijn oorsprong vindt. Hij krijgt een unieke rondleiding door het beroemde Schloss Schönbrunn. Waar zijn oog op e ... 

Nederland 1

BROOD

In het dorpje Genzano, vlak bij Rome wordt het overheerlijke pane di genzano gemaakt. Het brood kreeg als allereerste ovenproduct het keurmerk IGP, wat inhoudt dat het alleen in dat dorp gemaakt mag worden. Robèrt bakt met Mar ... 

Nederland 1

BROOD

Bij de moderne molen van de familie Dallagiovanna ziet Robèrt hoe het graan door buizen van de silo wordt geblazen, zodat alleen de fijnste bloem overblijft voor de lekkerste broden. In het noorden van Toscane raapt Robèrt ka ... 

Nederland 1

BROOD

In Frankrijk bezoekt Robèrt Nicolas Supiot. Deze Bretonse molenaar en bakker verruilde twintig jaar geleden de hoofdstad Parijs voor het platteland. Hij verbouwt graan en maakt daar zelf brood mee. Hij is een echte trendsetter ... 

Nederland 1

BROOD

Robèrt begint zijn reis door Europa in de provincie Zeeland, waar boer Lennert en zijn vader hun graan oogsten. In het Brabantse Oisterwijk laat Robèrt zijn eigen bakkerij zien. Al zijn broden worden met de hand gemaakt. Omda ... 

Nederland 1

BROOD

Midden in de bossen ligt het kleine dorpje Stora Skedvi. Daar werd in 2013 de laatste houtovenbakkerij gesloten waar op een traditionele manier knäckebröd werd gemaakt. De jonge winkeleigenaar Anders besloot in 2015 de fabrie ... 

Nederland 1

BROOD

Robèrt bezoekt de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De stad waar zoete broodjes gebakken worden en waar de croissant zijn oorsprong vindt. Hij krijgt een unieke rondleiding door het beroemde Schloss Schönbrunn. Waar zijn oog op e ...