De Reuzen in Leeuwarden

Leeuwarden is dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa. De stad staat volledig op zijn kop met de komst van de wereldberoemde reuzen van Royal de Luxe.

Leeuwarden is dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa. De stad staat volledig op zijn kop met de komst van de wereldberoemde reuzen van Royal de Luxe, die eerder al te zien waren in onder andere Buenos Aires, Montreal, Liverpool en Barcelona. De drie reuzen van meer dan 15 meter hoog spelen een voorstelling, speciaal gemaakt voor Leeuwarden. In deze reportage worden de projectleider en burgemeester tijdens de maandenlange voorbereiding gevolgd. Zij komen voor bijzondere uitdagingen te staan: zijn de bruggen sterk en groot genoeg? En hoe om te gaan met al die stoepen, bomen en fietsenrekken op de route? Tijdens het evenement volgen we de persoonlijke belevenissen van een aantal van de honderden vrijwilligers die er samen voor zorgen dat een half miljoen bezoekers in drie dagen tijd optimaal van dit spektakel kunnen genieten.

Bron: AVROTROS

Meer Afleveringen van De Reuzen in Leeuwarden

Nederland 1

De Reuzen in Leeuwarden

Leeuwarden is dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa. De stad staat volledig op zijn kop met de komst van de wereldberoemde reuzen van Royal de Luxe, die eerder al te zien waren in onder andere Buenos Aires, Montreal, Liverpoo ...