Op veel flesjes vers sap staat tegenwoordig hoe het uit de vrucht kwam. Koud geperst of slow-juiced bijvoorbeeld. Maar wat betekent dat, en wat doet het ertoe hoe je een appel of wortel uitperst? Er blijken meerdere ideeën te bestaan over hoe je het beste sap ergens uit kunt halen. De juiste manier zou veel meer voedingsstoffen opleveren dan een andere. Maar is sap niet gewoon sap? De Keuringsdienst zoekt het uit.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Keuringsdienst van Waarde

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

De Keuringsdienst kocht een zak frieten. Speciale friet. Niet om te bakken in het vet, maar in de hete lucht. Ofwel airfryer friet. Maar hoe frituur je met lucht? En waarom heb je daar dan speciale frietjes voor nodig? De Keuri ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Voor namaak betaal je doorgaans minder dan voor het origineel. Alleen, wanneer je vlees namaakt gebeurt er iets geks. Bijna altijd is het imitatievlees duurder dan het echte werk. Zo ook bij de rookworst. Je hebt al een gerookt ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Je hebt gewoon vlees, en tegenwoordig ook 'culinair vlees'. Staat op het pakje. Zelfde stuk van het varken, maar de een heet culinair en de andere niet. Drie keer raden welke duurder is... En dan blijkt er iets geks, in het cul ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Wie een pizza koopt in de supermarkt loopt het risico dat er iemand met zijn tengels aan heeft gezeten. Steeds meer pizza's zijn namelijk handgevormd. Naar Napolitaanse traditie. Maar wie zit er dan aan dat pizzadeeg? En wat ku ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

In deze uitzending waren producten van verschillende merken, waaronder Tasty Basics, in beeld tijdens de telefoongesprekken. Onbedoeld kan de indruk zijn gewekt dat deze producten gedeïoniseerde sapconcentraten bevatten. In de ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Wie zijn huid wilt laten stralen smeert modder of klei op zijn gezicht. Schijfje komkommer erbij en ontspannen maar. Alleen, wat smeer je precies op je gezicht als je een kleimasker gebruikt? Rivierklei, boetseerklei of toch he ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet: single origin. Koffie uit een bepaald land, een bepaalde streek of dorp. Niet van de grote hoop, maar geplukt in Ethio ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Wie gin wil drinken heeft wat te kiezen tegenwoordig. Zowat iedere week verschijnt er een nieuw ginmerk in het schap. Maar wat is het verschil tussen die talloze merken? En waarom is de ene fles goedkoop en de andere vele malen ...