Keuringsdienst van Waarde Gemist?

In dit programma staat centraal wat fabrikanten ons als consumenten vertellen. Klopt het wat ze claimen en wat ze ons in reclames verkopen? Verslaggevers Teun van de Keuken, Sofie van den Enk, Daan Nieber, Ersin Kiris, Marijn Frank en Maarten Remmers nemen de telefoon ter hand en bellen er actief op los. Ze stellen simpele vragen en krijgen de meest verbazingwekkende antwoorden op food, non-food en nieuwsgerelateerde kwesties. Prikkelend, onderzoekend en vasthoudend. Keuringsdienst van Waarde: simpele vragen,verbazingwekkende antwoorden.

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Niets snackt lekkerder weg dan de frikandel. Het schijnt dat we er 400 miljoen per jaar van eten. Maar waar en wanneer werd deze frituurfavoriet ooit bedacht? Niets snackt lekkerder weg dan de... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Als je in Nederland een biertje bestelt, krijg je een pilsje. Pils is hét standaardbier. Het is zelfs zo gewoon geworden, dat we al het andere bier speciaal zijn gaan noemen. Als je in Nederland een biertje bestelt, krijg je e ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Waarom smeert een zuivelland als Nederland veel meer margarine dan boter? Over de geschiedenis van ons eten is maar bar weinig dat we weten. De Keuringsdienst van Waarde keert opnieuw terug naar de basis, met een vierluik over ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Een kijker heeft een vraag voor de Keuringsdienst. Amstel heeft nieuw pils op de markt gebracht; ongefilterd, rechtstreeks uit het vat, bier zoals voorheen alleen de brouwer het kon proeven. Een kijker heeft een vraag voor de K ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

De Keuringsdienst doet weer een vreemde ontdekking in haar boodschappenmandje. Witte rijst die meer vezels bevat dan zilvervliesrijst. De Keuringsdienst doet weer een vreemde ontdekking in haar boodschappenmandje. Witte rijst d ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Marijn spreekt af met trouwe kijker Stefan in een all you can eat restaurant. Stefan heeft namelijk iets vreemds gezien. In steeds meer all you can eat restaurants kun je exotisch vlees eten. Marijn spreekt af met trouwe kijker ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Wil je een goede wijn dan koop je een wijn met een krans. Maar in het supermarktschap lijkt bijna elke wijn een prijswinnaar te zijn. Het stikt er van de bronzen, gouden en zilveren medailles. Wil je een goede wijn dan koop je ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Op verschillende merken kaas prijkt de term 'natuurgerijpt'. Maar wat betekent dat? Is er dan ook zoiets als onnatuurlijk gerijpt? Op verschillende merken kaas prijkt de term 'natuurgerijpt'. Maar wat betekent dat? Is er dan oo ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Een kijkersvraag: Er zijn verschillende potjes fairtrade hazelnootpasta, maar de hazelnoten in de pasta zijn niet fairtrade. Hoe zit dat? In deze uitzending van Keuringsdienst van Waarde een kijkersvraag: Er zijn verschillende ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Bijna alle supermarkten hebben tegenwoordig een nieuwe kip, van een langzamer groeiend ras met meer ruimte en afleidingsmateriaal. Bijna alle supermarkten hebben tegenwoordig een nieuwe kip, van een langzamer groeiend ras met m ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Om kaas te maken heb je stremsel nodig, maar wat is dat eigenlijk? En wat is vegetarische stremsel? De Keuringsdienst trekt eropuit. Om kaas te maken heb je stremsel nodig, maar wat is dat eigenlijk? En wat is vegetarische stre ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

De zomer is aardbeienseizoen. Maar de Keuringsdienst van Waarde vindt de aardbeien niet meer zo smaken zoals vroeger. Waar je zoet en zacht verwacht, krijg je zuur en hard voor de kiezen. De zomer is aardbeienseizoen. Maar de K ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

De makers doen een vreemde ontdekking: in zowel blikjes ansjovis als blikjes sardine kan dezelfde vis zijn ingeblikt, de Engraulis Ringens. De makers doen een vreemde ontdekking: in zowel blikjes ansjovis als blikjes sardine ka ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

De Keuringsdienst van Waarde duikt in de toekomst van ons eten. Hoe gaan we zorgen dat er genoeg voedsel is voor de alsmaar groeiende wereldbevolking? De Keuringsdienst van Waarde duikt in een speciaal vierluik in de toekomst v ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maar in bruine boterhammen. Volkoren om precies te zijn. Donker en gezond. Maar wat is volkoren? En wat is bruin dan precies? De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maa ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Populairder dan ooit en we lusten ze rauw. Netjes gesneden plakjes sashimi-tonijn. Op het menu van ieder lokaal sushi-restaurant of wokpaleis. Altijd mooi rood van kleur en daarom vers. Populairder dan ooit en we lusten ze rauw ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Het is vet en zit aan een varken. Bacon, ontbijtspek of pancetta. Het ene kost een schijntje, het ander is weer schreeuwend duur. Maar wat is het verschil? Het is vet en zit aan een varken. Bacon, ontbijtspek of pancetta. Het e ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Bekend van de Chinees of thuis op de boterham met pindakaas. Sambal oelek. Van oorsprong Indonesisch. Bekend van de Chinees of thuis op de boterham met pindakaas. Sambal oelek. Van oorsprong Indonesisch. Maar wat is toch die he ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Wie kent de smaak niet van de groene zakken chips. Bolognese. Maar je hebt natuurlijk ook pasta Bolognese. Wat hebben zij eigenlijk met elkaar te maken? Wie kent de smaak niet van de groene zakken chips. Bolognese. Maar je hebt ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maar in bruine boterhammen. Volkoren om precies te zijn. Maar wat is volkoren? De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maar in bruine boterhammen. Volkoren om precies te ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

De Keuringsdienst onderzoekt kaarsen met een luchtje. Waar zijn die kaarsen eigenlijk van gemaakt? De Keuringsdienst onderzoekt kaarsen met een luchtje. Een kijker kocht 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Als je spieren wilt kweken moet je aan de eiwit-shakes. Maar wat zit er precies in die grote mysterieuze potten? De Keuringsdienst kreeg een vraag van een aantal kampioen rugbyspelers. Het voltallige team snoept na de training ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Je ziet steeds vaker rundvlees dat zo bijzonder schijnt te zijn, dat het een eigen naam verdient: Angus. Zelfs McDonalds is er een burger van gaan bakken. Je ziet steeds vaker rundvlees dat zo bijzonder schijnt te zijn, dat het ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Mannen in witte jassen zeggen het. Uw haar is kapot en moet nodig gerepareerd. Mannen in witte jassen zeggen het. Uw haar is kapot en moet nodig gerepareerd. Gelukkig is daar keratine-shampoo. Kera-wat? Een intensief reparerend ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Populairder dan ooit en we lusten ze rauw. Netjes gesneden plakjes sashimi-tonijn. Op het menu van ieder lokaal sushi-restaurant of wokpaleis. Altijd mooi rood van kleur en daarom vers. Populairder dan ooit en we lusten ze rauw ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Mamma mia, wat gaan we nou krijgen? Men verkoopt roerbak risotto. Hoe een stelletje rijstkorrels in een identiteitscrisis raken kan. Mamma mia, wat gaan we nou krijgen? Men verkoopt roerbak risotto. Hoe een stelletje rijstkorre ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Geliefd bij de borrel of op een feestje: leverworst. Doodgewoon en bovenal spotgoedkoop. Zo ligt bij iedere supermarkt een leverworst van een halve kilo voor slecht 62 cent. Geliefd bij de borrel of op een feestje: leverworst. ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Ze klinken zo mooi, coquilles Saint Jacques. De Keuringsdienst van Waarde gaat op chique, maar niet in een chique restaurant. Coquilles zijn overal. Zelfs in de diepvries van de goedkoopste supermarkt Ze klinken zo mooi, coquil ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Wat nu in de mode is, kan volgende week alweer passé zijn. De doorlooptijd van onze kleding is nog nooit zo kort geweest. En daardoor gaan er dagelijks containers vol aan kleding weg. Maar wat gebeurt er eigenlijk met die kled ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Met één druk op de knop is het ons huis en daarmee ons leven uit. Maar wat er daarna met ons toiletpapier gebeurt vragen we ons niet al te vaak af. Gelukkig is er de Keuringsdienst van Waarde, die onderzoekt wat er met die ve ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Jaarlijks worden er miljoenen varkens geslacht. En al die varkens hebben een anus. Toch vind je in Nederland zelden een varkensanus bij de slager. De Keuringsdienst van Waarde vraagt zich af waar die kringspieren blijven en kom ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

We zouden er eigenlijk allemaal wat vaker bij stil moeten staan: het profiel van onze autobanden. Want die slijten aan de lopende band. Nu weten we dat we onze auto 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Jaarlijks worden duizenden jongetjes besneden. De redenen hiervoor zijn vaak cultureel bepaald, maar óók om gezondheidsredenen. Maar wat gebeurt er na het besnijden met de stukjes huid? Komen die tussen de theezakjes op de vu ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Wanneer een dier geslacht wordt, dan komt er een hoop bloed vrij. Een deel daarvan komt in bloedworst terecht, maar de rest gaat niet verloren en wordt op vele andere manieren verwerkt. Hoe dat precies zit, komt de Keuringsdien ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

We zijn in Nederland kampioen tomaten telen. Best gek, want tomaten groeien liever in een warmer klimaat. We zijn in Nederland kampioen tomaten telen. Best gek, want tomaten groeien liever in een warmer klimaat. Daarom bootsen ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

De Keuringsdienst van Waarde zet zijn tanden in het waardevolle gebit van overledenen. Want wat gebeurt er met het goud dat oma in haar mond heeft? Er blijkt een wereld van gouddelvers en goededoelenschenkers achter crematoria ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Hebben we in de toekomst nog wel vissers nodig? Steeds meer vis in de winkels komt niet uit de wilde zee maar uit een afgesloten kwekerij. Hebben we in de toekomst nog wel vissers nodig? Steeds meer vis in de winkels komt niet ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Is het een kwestie van wennen en gaan we echt met zijn allen aan de insect, of is het een hype die snel weer aan ons voorbij gaat? De Keuringsdienst over wormen, larven en krekels als voedsel. Al jaren wordt er over gerept als ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Hoe gaan we dat varkentje wassen in de toekomst? De Keuringsdienst op zoek naar het varken van de toekomst. De helft van al het vlees dat we in Nederland eten komt van het varken. En vaak komt dat varken uit steeds groter groei ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Het lam wordt duur betaald in de Nederlandse supermarkt. Bij de slager ligt lamsvlees voor de helft van de prijs. Maar hoe doet de slager dat? Het lam wordt duur betaald in de Nederlandse supermarkt. Bij de slager ligt lamsvlee ...