Keuringsdienst van Waarde

In dit programma staat centraal wat fabrikanten ons als consumenten vertellen. Klopt het wat ze claimen en wat ze ons in reclames verkopen? Verslaggevers Teun van de Keuken, Sofie van den Enk, Daan Nieber, Ersin Kiris, Marijn Frank en Maarten Remmers nemen de telefoon ter hand en bellen er actief op los. Ze stellen simpele vragen en krijgen de meest verbazingwekkende antwoorden op food, non-food en nieuwsgerelateerde kwesties. Prikkelend, onderzoekend en vasthoudend. Keuringsdienst van Waarde: simpele vragen,verbazingwekkende antwoorden.

Ooit was wijn een doodsimpel druivendrankje. Toen ging men er ingewikkeld mee doen. En nu is er weer wat nieuws: wijn als de doodsimpele drank van ooit. Natuurwijn staat er op kekke etiketten. Stoere sommeliers zweren erbij. Bij eigenwijze slijters zijn de flessen niet aan te slepen. Want natuurwijn zou pure wijn zijn. Met zo min mogelijk bemoeienis van de mens. Wijn, zo uit de natuur. Maar wanneer is wijn natuur en wanneer niet? Keuringsdienst van waarde neemt een duik in natuurlijk druivennat en komt met een kater thuis.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Keuringsdienst van Waarde

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Vraag in viswinkel of restaurant naar noordzeekrab en je krijgt vaak enkel een paar poten. Onschadelijk gemaakte scharen, ooit onderdeel van een kwieke krab. Het zou het makkelijkst te eten stukje van het schaaldier zijn. Maar ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Ooit was wijn een doodsimpel druivendrankje. Toen ging men er ingewikkeld mee doen. En nu is er weer wat nieuws: wijn als de doodsimpele drank van ooit. Natuurwijn staat er op kekke etiketten. Stoere sommeliers zweren erbij. Bi ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Zelfs fletse vleeswaren ontkomen niet aan de modegril. Plots zijn vele voorverpakte plakjes kip, ham en spek in hippe bruine jasjes gestoken. Vers van de grill, staat er op de een. Andere verpakkingen reppen over ovengebakken o ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Van alle schelpdieren die we eten wordt er geen een zo gekoesterd als de oester. Standaard tegen meerprijs op het menu. Goed voor goede sier. Of die nou Zeeuwse creuse heet of Zeeuwse platte, Fines de Claire of Gillardeau: met ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Zodra het weer donker, koud en kil is, wordt hij steevast van stal gehaald: rookworst. Het vleesgeworden 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Doodsimpel en oer-Hollands. Maar nu begint ook de rookworst ingewikkeld te do ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

De panda lust er wel pap van en de mens spint er sinds kort garen mee: bamboe. Of het nou een romper betreft of een onderbroek, mode van bamboe zou buitengewoon bijzonder zijn. Boterzacht, beschermend en bovenal reuze duurzaam. ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Haal het zonnetje in huis met zongedroogde tomaatjes. Van salades tot tapenades, pizza's tot pasta's: elke schotel is er zomers mee te maken. Goed ook voor die Italiaanse touch. Maar hoe doen ze dat eigenlijk, honderden miljoen ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

De mens maakt er maar een smeerboel van. En dus schrobben en boenen we ons elke dag weer suf. Van kleine wasjes tot grote wasjes, de vaat- tot de toiletpot. En het schitterende is: dat het nu allemaal met een stralend schoon ge ...