Dennis terug naar de provincie

Verslaggever Dennis neemt vier BN'ers mee terug naar hun wortels in de provincie en brengt een ode aan het leven buiten de grote steden.

Dennis Schouten keert met BN'ers terug naar de provincie. Omroep PowNed duikt deze maand de provincie in. Verslaggever Dennis Schouten neemt vier BN'ers vanuit de Randstad mee terug naar hun wortels in de provincie en hij brengt een ode aan het leven buiten de grote steden. 'We laten het verschil zien tussen leven in de Randstad en daarbuiten en geven de provincie weer de aandacht die het verdient', aldus Dennis. Hoewel je het niet zou denken als je de televisie aanzet, is Nederland groter dan Amsterdam. Om de kloof tussen stad en platteland een stukje te dichten, reist Dennis met BN'ers Filemon Wesselink (presentator), Jan Engelaar (alias DJ Jean), Sylvana IJsselmuiden (presentatrice/model) en Lisa Westerveld (TK-Kamerlid) af naar hun geboortedorpen en maken ze een trip down memory lane. Tijdens hun reis komt Dennis steeds meer te weten over het vroegere leven van de BN'ers en bespreken ze verschillen tussen leven in de Randstad en provincie. Ze bezoeken het ouderlijk huis, ontmoeten oude bekenden en storten zich in het lokale vermaak van hun jeugd. Waarom hebben de BN'ers hun geboortedorp in de provincie verruild voor de Randstad? Herkennen de inwoners in het dorp ze nog? En hoeveel van hun innerlijke provinciaal dragen de BN'ers nog bij zich? Import-Amsterdammer DJ Jean voelt zich nog altijd geen stadsmens: 'Ik ben blij dat ik vanuit Rhenen in de grote stad terecht ben gekomen, maar in je hart blijf je toch altijd een provinciaal. Je bent nu eenmaal opgegroeid in een klein plaatsje en daar heerst een andere mentaliteit dan bij stedelingen. Dus tot op de dag van vandaag ben ik gewoon een provinciaal die toevallig in de grote stad woont.' Dennis kent het provincieleven als geen ander. Hij groeide op in het Twentse dorpje Glanerbrug, dat tussen Enschede en de Duitse grens ligt. Dennis: 'Uit eigen ervaring weet ik dat Nederland meer is dan Amsterdam. In dit programma wil ik de provincie weer de aandacht geven die het verdient en laten zien dat het leven buiten de grote stad het allermooist is.' Dennis Schouten (23) is sinds 2016 actief als verslaggever voor omroep PowNed. Met zijn rebelse interviewstijl voor PowNews vergaarde hij in korte tijd grote bekendheid. Sinds augustus 2018 is Dennis tevens actief als verslaggever voor Veronica Inside.

Bron: PowNed

Meer Afleveringen van Dennis terug naar de provincie

Nederland 1

Dennis terug naar de provincie

Dennis Schouten keert met BN'ers terug naar de provincie. Omroep PowNed duikt deze maand de provincie in. Verslaggever Dennis Schouten neemt vier BN'ers vanuit de Randstad mee terug naar hun wortels in de provincie en hij breng ...