Wie een pizza koopt in de supermarkt loopt het risico dat er iemand met zijn tengels aan heeft gezeten. Steeds meer pizza's zijn namelijk handgevormd. Naar Napolitaanse traditie. Maar wie zit er dan aan dat pizzadeeg? En wat kunnen Italiaanse handen wat een machine niet kan? De Keuringsdienst gaat op zoek naar de handen die onze pizza's vormen.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Keuringsdienst van Waarde

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine dan witte. En er is nog iets geks. Witte eieren kosten in de supermarkt stukken minder dan bruin ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Het is het allerduurste wat je kan vinden in de supermarkt: saffraan. Wat maakt deze specerij zo peperduur? En zijn alle rode sprietjes wel echt wat ze zeggen te zijn? De Keuringsdienst volgt het spoor van de saffraan en vindt ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

De Keuringsdienst wil weten wat zeevruchten zijn en stuit op iets geks. Want wie een zak fruits de mer koopt vindt vaak alle zeven wereldzeeën terug in één verpakking. Maar één zee ontbreekt, nooit vind je er een vrucht ui ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Sinds een paar jaar verkoopt Albert Heijn groenten en fruit die vroeger nooit in het schap zouden belanden: buitenbeentjes. Appels, peren en wortels die net niet mooi genoeg zijn om in de hoogst haalbare klasse verkocht te word ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Kaas in een krokant jasje uit de frituur: de kaassoufflé. Al jaren een klassieker in de snackbar. Wie heeft er niet een keer zijn tong of gehemelte verbrand door de gesmolten kaas bij de eerste hap. Maar wat voor kaas zit er v ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Steeds vaker verschijnen er opmerkelijke ingrediënten op het etiket van vleesproducten, zoals bamboevezel, granaatappelextract en snijbietconcentraat. Maar wat doen die in je rundergehakt, schnitzel of slavink? Het blijkt dat ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Wie pasta eet strooit vaak geraspte kaas over zijn maaltijd. Liefst uit Italië, specifiek uit Parma als het even kan. Maar er zijn ook Nederlandse kazen die zeggen naar Italië te smaken of zichzelf een heus Italiaans imago aa ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Het ene stuk rundvlees is het andere niet. Verpakkingen reppen tegenwoordig over het voer dat de koe at. Het veevoer zou de smaak bepalen. Zo zijn er biefstukken uit Ierland met een bijzondere smaak door een dieet van gras. Maa ...