Food CIA

Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.

Jimmy gaat naar Spanje voor een afspraak met een ondernemer die grote sommen geld investeert in iets wat onmogelijk lijkt: het kweken van de ernstig bedreigde blauwvintonijn. In januari werd één zo'n enorme vis nog voor een recordbedrag van één miljoen pond verkocht, dus het zou heel lucratief kunnen zijn. Kan deze ernstig bedreigde vis een comeback maken? Kate onderzoekt waarom het ijs in je diepvries soms al ver voor de houdbaarheidsdatum korrelig wordt en ze ontdekt hoeveel moeite ijsmakers doen om hun producten zijdezacht te houden. Ondertussen vraagt Matt zich af wat het verschil is tussen diepvrieserwten van een A-merk en van een budgetmerk. Hij komt erachter dat het boeren een fortuin kan kosten als hun erwten niet op tijd in de vriezer liggen.

Bron: kroncrv

Meer Afleveringen van Food CIA

Nederland 1

Food CIA

Jimmy verwondert zich over de instructies voor gelatinepoeder, waarin je wordt afgeraden gelatine te maken met papaja. In Zuid-Afrika ontdekt hij waarom deze exotische vrucht zich slecht tot drilpudding laat verwerken. Kate gaa ... 

Nederland 1

Food CIA

Matt vraagt zich af waarom je in oesters nooit een parel vindt en vliegt naar China, dat jaarlijks miljoenen parels produceert. Daar leert hij hoe de Chinezen de kans vergroten om een parel te vinden, en helpt hij parels te oog ... 

Nederland 1

Food CIA

Jimmy vraagt zich af wat een London Dry Gin nou precies tot een London Dry Gin maakt. Op het zonnige Hawaii zoekt Kate uit waarom macadamianoten nooit in de dop worden verkocht. Op de scheepswerven van Big Island laat ze op die ... 

Nederland 1

Food CIA

Jimmy en Matt wagen zich aan een onderzoek naar chilipepers, waaronder een paar van de scherpste ter wereld. Jimmy gaat in Zuid-Afrika op zoek naar zoetpikante pepers en stuit op een curieus geval van kwekersrecht: dat geeft be ... 

Nederland 1

Food CIA

Jimmy Doherty vraagt zich af wat dat witte spul toch is dat zich soms op chocola vormt. Hij schakelt de hulp in van het grootste röntgenapparaat ter wereld, dat een omtrek van 2,3 kilometer heeft. Kate Quilton vraagt zich in B ... 

Nederland 1

Food CIA

Jimmy Doherty onderzoekt in Italië hoe het kan dat koffiecapsules te koop zijn in tig verschillende smaken, terwijl de fabrikanten hooguit twee soorten koffiebonen gebruiken. Matt Tebbutt kijkt in Nederland hoe geschrapte wort ... 

Nederland 1

Food CIA

Jimmy brengt een bezoek aan de grootste bierbrouwerij van Europa, op jacht naar de moeder aller bieren. Op een lagere school in Bristol onderzoekt Kate of kinderen hun groente wel opeten als die een andere vorm krijgt. En Matt ... 

Nederland 1

Food CIA

Jimmy Doherty zoekt uit hoe het Engelse ontbijtgraan shredded wheat wordt gemaakt. Matt Tebbutt hoort tot zijn verbazing dat reuzel, hoewel vaak verguisd, misschien een gezonder bakvet is dan boter. En dr. Helen Lawal leert in ...