Spruitjes groeien in de 'oksels' van de spruitkool. Ze komen oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Bij ons is het vooral een wintergroente want ze kunnen goed tegen de vorst. Mounir maakt van de spruitjes een spruitjesstoof en serveert er een rundervink bij.

Bron: MAX

Meer Afleveringen van Kook mee met MAX

Nederland 1

Kook mee met MAX

Er bestaan verschillende verhalen als het gaat om het koken van pasta: wel of geen olijfolie bij het kokende water of koud afspoelen. Koud afspoelen zorgt er voor dat het kookproces stopt en dat de pasta minder plakt. Maar bela ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Er gaat niets boven (groot)moeders kippensoep. Deze kippensoep is niet helemaal volgens de traditie bereid en heeft een lekkere pittige twist. Mounir maakt Thaise kippensoep met courgette. Heerlijk met een naanbrood. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Het beste uit 2 werelden: risotto en asperges. Deze 2 laten zich heel goed combineren. Kook de asperges maar kort, want ze garen nog na in de risotto. Sandra combineert de witte en groene asperges met de risotto en garnalen. D ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

U komt het steeds vaker in recepten tegen: panko. panko is een soort paneermeel wat vooral veel in de Japanse keuken wordt gebruikt. Wat panko lekkerder maakt ten opzichte van gewoon paneermeel, is dat het net iets luchtiger en ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Van origine is stroganoff een Russisch gerecht. Het is vaak pittig en wordt meestal met rundvlees gegeten, maar het is ook heerlijk met varkensvlees. Sandra maakt een snelle stroganoff met magere varkenslappen. Dit is een herh ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Wat eet ik vanavond? Topkoks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub geven antwoord op die ene moeilijke vraag. Ze nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten. De recepten blinken uit in eenvoud en ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Bijna iedereen houdt van kip-kerrie. De smaak van kerrie laat zich perfect combineren met kip. Sandra maakt kip-kerrie en serveert er snijbonen en zoete aardappelpannenkoekjes bij. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Dit recept is makkelijk te maken. En voor wie van paddenstoelen en pasta houdt een absolute aanrader. Mounir combineert oesterzwammen met shiitake en serveert bij de tagliatelle een walnootroomsaus. Dit is een herhaling van 15 ...