Eén tegen eenzaamheid

In dit liveprogramma vragen we aandacht voor één van de grootste uitdagingen van onze samenleving: het groeiende aantal mensen dat zich eenzaam voelt.

In dit liveprogramma vragen we aandacht het groeiende aantal mensen dat zich eenzaam voelt. Een belpanel met prominenten uit het bedrijfsleven en met professionals van de Luisterlijn staat eenzame mensen te woord. Ook verzamelen ze bijzondere initiatieven om eenzaamheid te bestrijden. Hugo de Jonge en Jan Slagter zijn voor één dag taxichauffeur. Ze geven mensen die zich eenzaam voelen een lift naar vrienden of kennissen, waar ze om verscheidene redenen geen contact meer mee hebben. Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder laat zien wat eenzaamheid met het menselijk brein doet. Gedragsbioloog Patrick van Veen kijkt juist naar de dierenwereld, waar eenzaamheid ook bestaat en gevolgen heeft. Er is muziek van onder andere Trijntje Oosterhuis.

Bron: MAX

Meer Afleveringen van Eén tegen eenzaamheid

Nederland 1

Eén tegen eenzaamheid

In dit liveprogramma vragen we aandacht het groeiende aantal mensen dat zich eenzaam voelt. Een belpanel met prominenten uit het bedrijfsleven en met professionals van de Luisterlijn staat eenzame mensen te woord. Ook verzamele ...