Chez Benali

Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Voor het vinden van de antwoorden op hun vragen reizen ze daarom af naar het achterland van de havenstad Agadir, de enige plek ter wereld waar de arganboom groeit. Maar de boom wordt bedreigd door geiten, die alles kaalvreten, en de oprukkende woestijn.

Couscous is over de hele wereld bekend als hét gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd het geval. Het maken van een traditionele couscous vraagt veel tijd en geduld. In de bergen van Ifrane krijgen Abdelkader en Saida daarom een lesje 'geduld' van drie generaties vrouwen. Maar naarmate de Marokkaanse vrouwen zich meer ontwikkelen en aan hun eigen carrières bouwen, hebben ze steeds minder tijd om hele dagen in de keuken door te brengen. Het maken van de couscous moet en kan dus sneller. Hoe? Dat onthult de bekendste tv-kok van Marokko in haar eigen studio in hartje Casablanca. Abdelkader en Saida krijgen een kijkje achter de schermen bij Choumicha.

Bron: KRO-NCRV

Meer Afleveringen van Chez Benali

Nederland 1

Chez Benali

Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de woestijn w ... 

Nederland 1

Chez Benali

In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel 'de graanschu ... 

Nederland 1

Chez Benali

Couscous is over de hele wereld bekend als hét gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd he ... 

Nederland 1

Chez Benali

Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht', dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstje van filo ... 

Nederland 1

Chez Benali

Harira is een hartige, krachtige groentensoep die tijdens de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen, net als in het land Marokko zelf. Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida bezoeken T ... 

Nederland 1

Chez Benali

Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Voor het vinden van de antwoorden op hun vra ... 

Nederland 1

Chez Benali

Culinair reisprogramma. Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig ge ... 

Nederland 1

Chez Benali

Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marok ...