Hotel Athene

Hotel Athene is een zesdelige serie over het dagelijks leven in Griekenland, naar een idee van Ingeborg Beugel. Zij woont en werkt al jaren in het land en neemt ons mee op een ontdekkingstocht door Griekenland. Is de crisis daar nu ook echt over, zoals we hier in het nieuws konden horen? Hoe staat het land er echt voor en lukt het de gewone Grieken om het hoofd boven water te houden?

Het jonge echtpaar Olympia en Pavlos deed er alles aan om na hun studie een leven op te bouwen in de stad. Tevergeefs. Noodgedwongen verhuisden ze naar het geboortedorp van Pavlos, hoog in de bergen van Mani. Daar konden ze terecht op de olijfgaard van zijn ouders. Inmiddels hebben ze twee kinderen en zijn ze dolblij de stad achter zich gelaten te hebben.

Bron: BNNVARA

Meer Afleveringen van Hotel Athene

Nederland 1

Hotel Athene

Het jonge echtpaar Olympia en Pavlos deed er alles aan om na hun studie een leven op te bouwen in de stad. Tevergeefs. Noodgedwongen verhuisden ze naar het geboortedorp van Pavlos, hoog in de bergen van Mani. Daar konden ze ter ... 

Nederland 1

Hotel Athene

Doordat de Griekse overheid noodgedwongen moest bezuinigen, is er heel weinig geld over in de zorg. Dat leidt tot schrijnende toestanden. Wij kijken in een lokaal ziekenhuis naar de gevolgen. 

Nederland 1

Hotel Athene

Sociale woningbouw bestaat in Griekenland niet. Daarom bezit maar liefst zeventig procent van de bevolking een huis. Maar door de crisis zijn tot nu toe honderdduizenden Grieken hun huis kwijtgeraakt. Voor de meeste Grieken bet ... 

Nederland 1

Hotel Athene

Grote delen van Griekenland worden door buitenlanders opgekocht voor de toeristenindustrie. Veel Grieken zien hun land met lede ogen veranderen en voelen zich steeds meer weggedrukt. Een lichtpuntje vormt de organisatie Communi ... 

Nederland 1

Hotel Athene

De hoeveelheid vluchtelingen die in Griekenland terecht komt is immens. Eenmaal daar aangekomen is een groot deel van hen afhankelijk van de vele Griekse vrijwilligers, zoals Kiki en Matina. 

Nederland 1

Hotel Athene

In hartje Athene ligt de wijk Metaxourgio, waar Ingeborg Beugel woont en werkt. De buurtbewoners zijn hard getroffen door de crisis en weten nauwelijks het hoofd boven water te houden.