Gefileerd

Programma over de herkomst van voedsel. Weet de consument wat hij eet? Vijf foodies reizen naar Thailand om te ondervinden hoe kip, garnalen, rijst en vis worden geproduceerd.

Vijf 'foodies' worden door Jennifer Hoffman op sleeptouw genomen naar Thailand, om te werken en wonen zoals de mensen die ons voedsel produceren. Kijken zij anders aan tegen hun goedkope bezorgmaaltijden aan als zij zien hoe, en onder welke omstandigheden, voedsel wordt gemaakt?

Bron: EO

Meer Afleveringen van Gefileerd

Nederland 1

Gefileerd

Onze foodies moeten hun ervaringen in de Thaise voedingsindustrie gaan verwerken in een haute cuisine-diner in een Amsterdams toprestaurant. Kunnen zij op tijd tachtig kritische gasten bedienen? En slaat de duurzame campagne di ... 

Nederland 1

Gefileerd

Onze vijf amateurkoks volgen het spoor van de mensen in de rijstindustrie die in armoede leven. Van de rijstvelden, naar de rijstfabriek naar de grote stad. Ze leren wat de ingrijpende gevolgen zijn van onze vraag naar goedkope ... 

Nederland 1

Gefileerd

Onze foodies gaan werken in de visindustrie en vernemen de schokkende realiteit van moderne ronselpraktijken op boten. Hoe kijken ze tegen hun broodje tonijn aan als blijkt dat daar bloed aan kleeft? 

Nederland 1

Gefileerd

Onze vijf foodies gaan aan de slag in een garnalenkwekerij en een garnalenfabriek. Hoe kijken ze voortaan tegen hun garnalencurry aan als blijkt dat onze vraag naar garnalen enorme gevolgen heeft voor mens, dier en milieu? 

Nederland 1

Gefileerd

Onze vijf amateurkoks moeten gaan werken in de kippenindustrie in Thailand. Hoe kijken ze voortaan naar hun kipnuggets en -burgers als ze worden geconfronteerd met de massaproductie en de rauwe realiteit van het slachthuis? 

Nederland 1

Gefileerd

Vijf 'foodies' worden door Jennifer Hoffman op sleeptouw genomen naar Thailand, om te werken en wonen zoals de mensen die ons voedsel produceren. Kijken zij anders aan tegen hun goedkope bezorgmaaltijden aan als zij zien hoe, e ...