De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediƫnten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk! Vandaag maken we rode linzensoep met krokant roggebrood. Roggebrood wordt gemaakt van rogge, water en zout. Soms zit er ook nog gist of desem in. Het is heel voedzaam, want 1 plak roggebrood levert ruim 15 procent van de dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels en ijzer op. Omdat het zo voedzaam is, is het vroeger zelfs naast aardappelen het belangrijkste voedsel dat er is. Sandra maakt het roggebrood krokant en serveert het bij een rode linzensoep. Dit is een herhaling van 10 januari 2018.

Bron: MAX

Meer Afleveringen van Kook mee met MAX

Nederland 1

Kook mee met MAX

Mounir maakt Aziatische andijvie. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Sandra maakt penne met aubergine en worstsaus. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Mounir maakt Thaise kippensoep met courgettes en naanbrood. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Sandra maakt aspergerisotto met garnalen. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Mounir maakt een rodekoolsalade met ovenaardappels en met panko gebakken camembert. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Sandra maakt een snelle stroganoff met magere varkenslappen. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Mounir maakt Chinese tomatensoep met omelet-reepjes. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Sandra maakt kip-kerrie met snijbonen en zoete aardappelpannenkoekjes.