The Ballroom

In de voormalige AVRO-Studio's in Hilversum ontvangt Jan Douwe Kroeske podiumkunstenaars voor een goed gesprek, een livesessie of een impressie van een voorstelling.

In thuisland Belgiƫ zijn ze al overtuigd van de kwaliteiten van de jonge singer-songwriter Meskerem Mees. Zo won ze Humo's Rock Rally en is ze veelvuldig te horen op Studio Brussel. Speciaal voor deze uitzending speelt celliste Maya Fridman met enkele liedjes mee.

Bron: NTR

Meer Afleveringen van The Ballroom

Nederland 1

The Ballroom

In thuisland BelgiĆ« zijn ze al overtuigd van de kwaliteiten van de jonge singer-songwriter Meskerem Mees. Zo won ze Humo's Rock Rally en is ze veelvuldig te horen op Studio Brussel. Speciaal voor deze uitzending speelt cellist ... 

Nederland 1

The Ballroom

Op z'n debuutalbum verwerkte Amsterdammer Benedict een verloren liefde en keek terug op een donker moment in zijn leven waarop hij na een avondje stappen neergestoken werd. Muzikaal zijn invloeden te horen van The National en T ... 

Nederland 1

The Ballroom

Floris van Delft komt met een korte variant op zijn stuk Hoe ik talent voor het leven kreeg, naar het gelijknamige boek van Rodaan Al Galidi. Over mensen die naar Nederland zijn gevlucht. 

Nederland 1

The Ballroom

Naast actrice is Meral Polat ook zangeres. Met het in de zomer van 2020 gevormde Meral Polat Trio neemt ze ons mee op een reis van de Koerdische volksmuziek naar 'protest desert blues'. 

Nederland 1

The Ballroom

Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal komt uit hetzelfde taalgebied als Flip Kowlier en Arno Hintjes. Hij deelt zijn liefde voor mooi taalgebruik met Raymond van het Groenewoud en Spinvis. 

Nederland 1

The Ballroom

Anneke van Giersbergen werd bekend als zangeres van de internationaal geroemde band The Gathering. In februari verscheen haar breekbare soloplaat The darkest skies are the brightest. 

Nederland 1

The Ballroom

Hiphop en spoken word-artiest Kevin de Randamie, artiestennaam Blaxtar, doet enkele tracks van zijn eerste album Ozmoses in een spoken word-uitvoering. Met violiste Shauntell Baumgard. 

Nederland 1

The Ballroom

Muzikante Chantal Acda is geboren in Nederland, maar woont al jaren in Antwerpen. In maart verscheen haar wereldwijd goed ontvangen plaat Saturday Moon.