Kaarsje voor Oekraïne

Hoe Nederland solidair is met Oekraïne. Initiatieven uit het land staan centraal. Kinderen worden opgevangen in gastgezinnen, vrijwilligers reizen naar de grens en in kerken worden kaarsen opgestoken.

Nederland kijkt met afschuw naar de ontwikkelingen in Oekraïne en toont zich solidair. Initiatieven uit het hele land staan centraal: De Haarlemse die haar woonwagen openstelt voor Oekraïense vluchtelingen, de ondernemer die met een medisch team naar de Oekraïense grens afreist, politiemannen uit Rotterdam die een symbolische mars voor vrede lopen vanaf de Dam naar het Vredespaleis in Den Haag. Met bijdragen van Jacobine Geel, dichter Ester Naomi Perquin, filosoof Marli Huijer en en predikant Claartje Kruijf. In kerken, katholiek, protestants, Oosters-Orthodox worden kaarsen aangestoken als uiting van (wan)hoop en medeleven.

Bron: KRONCRV

Meer Afleveringen van Kaarsje voor Oekraïne

Nederland 1

Kaarsje voor Oekraïne

Nederland kijkt met afschuw naar de ontwikkelingen in Oekraïne en toont zich solidair. Initiatieven uit het hele land staan centraal: De Haarlemse die haar woonwagen openstelt voor Oekraïense vluchtelingen, de ondernemer die ...