Monniken van Schiermonnikoog

In 2015 waagden slechts vier broeders de oversteek naar Schiermonnikoog nadat ze hun veel te grote klooster in Overijssel hadden verkocht.

In 2015 waagden slechts vier broeders de oversteek naar Schiermonnikoog nadat ze hun veel te grote klooster in Overijssel hadden verkocht. Midden op het eiland, in een voormalig hotel, richten de monniken hun eerste gebeden tot de hemel. Abt Alberic hoopt dat in deze stille omgeving een nieuwe bloeitijd zal aanbreken. Zijn verlangen lijkt realiteit te worden wanneer een nieuwe monnik zich aandient. Daniël, een jonge enthousiaste Mexicaan, heeft gehoord over het eiland van de monniken en weet meteen dat hij onderdeel van de gemeenschap wil worden. De 33-jarige Daniël laat de Mexicaanse zon achter voor het regenachtige Nederland.

Bron: KRONCRV

Meer Afleveringen van Monniken van Schiermonnikoog

Nederland 1

Monniken van Schiermonnikoog

In 2015 waagden slechts vier broeders de oversteek naar Schiermonnikoog nadat ze hun veel te grote klooster in Overijssel hadden verkocht. Midden op het eiland, in een voormalig hotel, richten de monniken hun eerste gebeden tot ...