De Hemelse Bloem

Hoe kan de huidige generatie jonge vrouwen zich losmaken van patronen van schuld en schaamte rondom lichaamsbeeld en seksualiteit, en leren hun eigen fysieke genot en zelfbeeld voorop te zetten?

Het verbod op genot, dat wij, mannen én vrouwen, onbewust aan vrouwen opleggen, komt in allerlei vormen. Zo weerhoudt 'slut shaming' vrouwen ervan om zich seksueel te uiten zoals ze dat willen. Publiek commentaar op lichaamshaar, lichaamsvorm of uiterlijk van vrouwen maakt dat zij zichzelf niet meer neutraal kunnen bekijken, maar zich altijd moeten verhouden tot de blik die op hen gericht is. Hoe kan de huidige generatie jonge vrouwen zich losmaken van al dan niet aangeleerde patronen van schuld en schaamte rondom lichaamsbeeld en seksualiteit? En hoe kunnen zij leren hun eigen fysieke genot en zelfbeeld voorop te zetten?

Bron: BNNVARA

Meer Afleveringen van De Hemelse Bloem

Nederland 1

De Hemelse Bloem

Het verbod op genot, dat wij, mannen én vrouwen, onbewust aan vrouwen opleggen, komt in allerlei vormen. Zo weerhoudt 'slut shaming' vrouwen ervan om zich seksueel te uiten zoals ze dat willen. Publiek commentaar op lichaamsha ...