3Doc: De klimaatverkenner

Waarom gaan wij er vanuit dat het goed komt, terwijl de zeespiegel stijgt en grote delen van ons land onder zeeniveau liggen? Nicolaas Veul verkent onze toekomst en gaat op zoek naar een plan B.

Waarom gaan wij er vanuit dat het goed komt, terwijl de zeespiegel stijgt en grote delen van ons land onder zeeniveau liggen? Nicolaas Veul verkent onze toekomst en gaat op zoek naar een plan B. Hij start in Gouda, waar flink wordt gebouwd op vijf meter onder NAP. In het dorpje Fairbourne (Wales) dienen bewoners hun huizen binnen nu en 30 jaar te verlaten. Hij ontmoet Nederlanders die al hogerop zijn gaan wonen. De verkenning leidt Nicolaas naar Noorwegen, dat niet alleen een van de beste plekken is om te wonen, maar ook om de klimaatcrisis te overleven. Zitten de Noren wel op ons het wachten?

Bron: VPRO

Meer Afleveringen van 3Doc: De klimaatverkenner

Nederland 1

3Doc: De klimaatverkenner

Waarom gaan wij er vanuit dat het goed komt, terwijl de zeespiegel stijgt en grote delen van ons land onder zeeniveau liggen? Nicolaas Veul verkent onze toekomst en gaat op zoek naar een plan B. Hij start in Gouda, waar flink w ...