Food CIA

Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.

Jimmy wil in IJsland meer te weten komen over skyr, een mysterieus yoghurtproduct dat volledig vetvrij zou zijn, maar toch verrassend romig smaakt. Wat is het precies? Kate wil weten of je oesters het hele jaar door kunt eten, of alleen als er een 'r' in de maand zit, zoals ze weleens heeft gehoord. Matt verbaast zich over de gedroogde aardbeien in ontbijtgranen. Zijn dat echte aardbeien of slimme surrogaten? En hoe krijgen ze die dan zo klein? Zijn zoektocht voert hem van een gigantische aardbeienkwekerij in Kent naar een hightechfabriek in Preston, waar hij tot op de bodem uitzoekt welke verrassende technieken hierbij komen kijken.

Bron: kroncrv

Meer Afleveringen van Food CIA

Nederland 1

Food CIA

Jimmy verwondert zich over de instructies voor gelatinepoeder, waarin je wordt afgeraden gelatine te maken met papaja. In Zuid-Afrika ontdekt hij waarom deze exotische vrucht zich slecht tot drilpudding laat verwerken. Kate gaa ... 

Nederland 1

Food CIA

Matt vraagt zich af waarom je in oesters nooit een parel vindt en vliegt naar China, dat jaarlijks miljoenen parels produceert. Daar leert hij hoe de Chinezen de kans vergroten om een parel te vinden, en helpt hij parels te oog ... 

Nederland 1

Food CIA

Jimmy vraagt zich af wat een London Dry Gin nou precies tot een London Dry Gin maakt. Op het zonnige Hawaii zoekt Kate uit waarom macadamianoten nooit in de dop worden verkocht. Op de scheepswerven van Big Island laat ze op die ... 

Nederland 1

Food CIA

Jimmy en Matt wagen zich aan een onderzoek naar chilipepers, waaronder een paar van de scherpste ter wereld. Jimmy gaat in Zuid-Afrika op zoek naar zoetpikante pepers en stuit op een curieus geval van kwekersrecht: dat geeft be ... 

Nederland 1

Food CIA

Jimmy Doherty vraagt zich af wat dat witte spul toch is dat zich soms op chocola vormt. Hij schakelt de hulp in van het grootste röntgenapparaat ter wereld, dat een omtrek van 2,3 kilometer heeft. Kate Quilton vraagt zich in B ... 

Nederland 1

Food CIA

Jimmy Doherty onderzoekt in Italië hoe het kan dat koffiecapsules te koop zijn in tig verschillende smaken, terwijl de fabrikanten hooguit twee soorten koffiebonen gebruiken. Matt Tebbutt kijkt in Nederland hoe geschrapte wort ... 

Nederland 1

Food CIA

Jimmy brengt een bezoek aan de grootste bierbrouwerij van Europa, op jacht naar de moeder aller bieren. Op een lagere school in Bristol onderzoekt Kate of kinderen hun groente wel opeten als die een andere vorm krijgt. En Matt ... 

Nederland 1

Food CIA

Jimmy Doherty zoekt uit hoe het Engelse ontbijtgraan shredded wheat wordt gemaakt. Matt Tebbutt hoort tot zijn verbazing dat reuzel, hoewel vaak verguisd, misschien een gezonder bakvet is dan boter. En dr. Helen Lawal leert in ...