Brainstorm Gemist?

Jeugdprogramma over je hersenen en je geest met presentator/testpiloot Janouk Kelderman en hersenwetenschapper Job van den Hurk, also known as THE PROF. Dit nieuwe duo doet allerlei spectaculaire proeven en experimenten. Elke week duiken ze in de fascinerende wereld van het brein. En laten je ontdekken hoe je hersenen en geest werken. In je brein zit meer dan je denkt!

Nederland 1

Brainstorm

Word je geheugen door bewegen beter of juist slechter? Wat gebeurt er als iemand vals wordt beschuldigd? Waarom zijn onze hersenen goed in na-apen? En hoeveel pijn kan het brein verdragen van acteur Tim Haars in The Brain Pain ... 

Nederland 1

Brainstorm

Welke superkrachten hebben mensen met autisme? Zit lenigheid in je spieren of in je hersenen? En hoeveel pijn kan het brein verdragen van actrice Noël van Kleef? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Waarom mag niet iedereen te dicht bij je komen? Hoe snel kan je nieuwe vaardigheden leren? Wat is de invloed van het weer op je brein? En hoeveel pijn kan het brein verdragen van presentator Thomas van Luyn? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Hoe kun je je angst overwinnen? Wat zijn de superkrachten van iemand met dyslexie? Hoe kies je de beste foto uit van jezelf? En hoeveel pijn kan het brein verdragen van presentatrice Dzifa Kusenuh? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Waarom trapt je brein in illusies? Op welke manier kun je stress verminderen? Hoe kiezen criminelen hun slachtoffers uit? En hoeveel pijn kan het brein verdragen van actrice Carré Albers? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Terugblik met de meest spectaculaire hersenonderzoeken van het afgelopen seizoen. 

Nederland 1

Brainstorm

Wat doet muziek met lichamelijke prestaties? Waarom zijn games eigenlijk zo verslavend? Hoe snel kunnen je hersenen lezen? Wie wint de Brain Train Challenge? Misschien presentator Tim Senders? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Ga je door gamen beter of slechter nadenken? Hoe gaat je brein om met een complottheorie? Wat is een brainfreeze eigenlijk? En wat doet Thomas van Luyn om zich te concentreren? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Waarom houdt je brein niet van poepen op vakantie? Wat is de invloed van strenge ogen die naar je kijken? Wanneer schrik je harder, als je bang bent? Of als je vrolijk bent? En wat doet presentator Romy Ruitenbeek om zich te co ... 

Nederland 1

Brainstorm

Wat moet je eten voor een gezond brein? Helpt het om je boosheid eruit te rammen? Kan je iemand een ziekte aanpraten? En wat doet Ridder van Kooten om zich te concentreren? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Waar smaken hersenen eigenlijk naar? Kun je beter schrijven of typen om iets te onthouden? Wat is beter voor je prestaties, stilte of herrie? En wat doet presentator Jurre Geluk om zich te concentreren? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Waarom trapt je brein zo makkelijk in een illusie? Wat doe je als er voor je neus een ongeluk gebeurt? Waarom doe je soms dingen tegen je zin in? En wat doet YouTuber Marije Zuurveld om zich te concentreren? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Huilen van verdriet of huilen van pijn, hoe weet je brein welke tranen er nodig zijn? Kan je met je hersenen je pijngrens verleggen? Leidt samenwerken tot betere prestaties? En wat doet presentator Eva Cleven om zich te concent ... 

Nederland 1

Brainstorm

Waarom zie je niet dat in film zoveel nep is? Hoe kan je brein een filmverhaal snappen, terwijl je het meeste helemaal niet ziet? Wat doet goochelaar en comedian Steven Kazàn om zich te concentreren? En welk effect heeft kotse ... 

Nederland 1

Brainstorm

Wat doet een levensbedreigende situatie met je tijdsbesef? Zijn we allemaal individuen of lijken we toch meer op schapen? Kun je sfeer in een ruimte aanvoelen? En wat doet multitalent Nienke Plas om zich te concentreren? Dat en ... 

Nederland 1

Brainstorm

Proef je nou met je tong, je neus of met je brein? Wat doen geuren met je reactievermogen? Waarom vechten we om onze eigen gebiedjes? En wat doet zangeres en actrice Sterre Koning om zich te concentreren? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Krijg je met pijn alles uit je brein? Bestaat een leugendetector wel? Wat doet iets engs filmen met je hersenen? En wat doet presentator Fenna Ramos om de Brain Train zo lang mogelijk te laten vliegen? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Deze bijzondere terugblik-aflevering zit bomvol met de meest spectaculaire hersenonderzoeken van het afgelopen seizoen. 

Nederland 1

Brainstorm

Geen extra informatie aanwezig.

Nederland 1

Brainstorm

Wordt je hoofd zwaarder als je moet nadenken? Wat is de invloed van water op je hersenen? Waarom houdt ons brein niet van hoodies? En wat doet presentator Remy Hogenboom om de braindrone zo lang mogelijk te laten vliegen? Dat e ... 

Nederland 1

Brainstorm

Waarom is pure verveling zo pijnlijk? Hoe zit het eigenlijk met pijn en je brein? Wat hebben je hersenen liever: wortels of chips? En wat doet boswachter Tim om de braindrone zo lang mogelijk te laten vliegen? Dat en nog veel m ... 

Nederland 1

Brainstorm

Wat is claustrofobie eigenlijk? Waarom vertrouwt je brein de ene persoon wel maar de andere niet? Is de straling van je mobiel gevaarlijk voor je hersenen? En wat doet zangeres en presentator Anne Appelo om de braindrone zo lan ... 

Nederland 1

Brainstorm

Waarom kun je niet stil blijven zitten als je muziek hoort? Wat gebeurt er in je brein als je nieuwsgierig bent? Hoeveel effect heeft een volle blaas op je hersenen? En wat doet acteur Thorn Roos de Vries om de braindrone zo la ... 

Nederland 1

Brainstorm

Hoe bepaalt je brein wat voor kleur je ziet? Wat is de invloed van honger op je hersenen? Kan je iemands aanwezigheid voelen? En wat doet actrice Bobbie Mulder, van de Regels van Floor, om de braindrone zo lang mogelijk te late ... 

Nederland 1

Brainstorm

Wat gebeurt er in je hersenen als je last hebt van geheugenverlies? Hoe werkt het autistische superbrein van cabaretier Fabian? Waarom kan je tijd zo verschillend ervaren? En wat doet acteur Willem Voogd om de Braindrone zo lan ... 

Nederland 1

Brainstorm

Wat doet stress met je geheugen? Zijn je herinneringen te beïnvloeden? Is chocolade goed voor je hersenen? En wat doet presentator Frank Evenblij om de Braindrone zo lang mogelijk te laten vliegen? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Wat doen hete pepers met je brein? Durf jij tegen de mening van de groep in te gaan? Waarom kunnen neppillen je prestaties beïnvloeden? En wat doet presentator Tatum Dagelet om de braindrone zo lang mogelijk te laten vliegen? ... 

Nederland 1

Brainstorm

Waarom blijven sommige liedjes in je kop zitten? Helpt zingen tegen stress? Wordt je brein door dansen beter of juist slechter? En wat doet danser Vincent Vianen om de braindrone zo lang mogelijk te laten vliegen? Dat en nog ve ... 

Nederland 1

Brainstorm

Helpt schelden tegen de pijn? Hoe kan je je angst overwinnen? Waarom herkent je brein gevaar zo snel? En wat doet zangeres Numidia om de braindrone zo lang mogelijk te laten vliegen? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Alles over hersenen en de ruimtevaart met astronaut André Kuipers. Kun je hersenen invriezen voor lange ruimtereizen? Welke vormen van duizeligheid zijn er en hoe kan je in de ruimte toch iets eten dat je brein vies vindt? Dat ... 

Nederland 1

Brainstorm

Hoe krijg je een supergeheugen? Helpt handen vasthouden tegen angst? Wat doet Evita Mac Nack van het Jeugdjournaal om de braindrone zo lang mogelijk te laten vliegen? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Wordt je gehoor echt beter als je niet kunt zien? Is koppen slecht voor je hersenen? Kun je jezelf aantrekkelijker maken? En wat doet presentatrice Stephanie van Eer om de braindrone zo lang mogelijk te laten vliegen? Dat en no ... 

Nederland 1

Brainstorm

Kunnen jongens beter navigeren dan meiden? Waarom roepen geuren zoveel emoties op? Wat gebeurt er in je brein als je doodgaat en wat doet DJ Pieter Gabriel om de braindrone zo lang mogelijk te laten vliegen? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Zit pijn alleen in je brein? Waarom zie je in het pikkedonker soms spoken? Bepaalt je brein of je maag of je te veel eet en wat doet de Zandtovenaar om de braindrone zo lang mogelijk te laten vliegen? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Kunnen je hersenen meerdere dingen tegelijk doen? Waarom haat ons brein sommige geluiden en wat doet StukTV Thomas om de braindrone zo lang mogelijk te laten vliegen? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Wanneer durft je brein meer risico te nemen? Heb je twee ogen nodig om diepte te kunnen zien en wat doet presentator Edson da Graça om de braindrone zo lang mogelijk te laten vliegen? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Kunnen je hersenen een leugenaar herkennen? Waarom doe je soms dingen die je niet wilt en wat doet presentator Rachel om de braindrone zo lang mogelijk te laten vliegen? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Wat doet slaapgebrek met je hersenen? Hoe onthoud je het gezicht van een overvaller en wat doet acteur en YouTuber Niek Roozen om de braindrone zo lang mogelijk te laten vliegen? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Hoe reageer je als je je dood schrikt? Kan je iemand verliefd op je laten worden en wat doet Rapper Donnie om de braindrone zo lang mogelijk te laten vliegen? Dat en nog veel meer. 

Nederland 1

Brainstorm

Deze terugblik gaat helemaal over angst: Hoe reageer je als je je dood schrikt? Waarom zie je in het pikkedonker soms spoken en helpt handen vasthouden tegen angst? Dat en nog veel meer.