Melk en Honing Gemist?

Melk en Honing is een tv-magazine over duurzaam genieten, gepresenteerd door Anne-Mar Zwart en Herman Wegter. Ze gaan het land in om mensen te bezoeken die het roer hebben omgegooid en hun bestaan op een gezonde en/of duurzame manier inrichten. Naast leuke gesprekken en interessante ontdekkingen komt iedere uitzending het item 'Wat de boerin niet kent...' terug. Tijdens de 10 afleveringen koken vijf boerinnen om de beurt voor elkaar, waarna de anderen de maaltijd beoordelen. Laat je door dit programma inspireren!

Nederland 2

Melk en Honing

Een bijzonder record op het eilandje Tiengemeten / Anne-Mar oogst echte Nederlandse druiven / Kefah gaat op Rottumerplaat op een moderne manier op zoek naar een oud plantje / Meesterkok Angélique maakt een stoofpotje van varke ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Deze week bekijkt Herman een van de zeldzaamste paddenstoelensoorten van Nederland. Anne-Mar ontdekt hoe je zonder groene vingers een moestuin kunt maken. Kefah gaat strandjutten op Rottumerplaat en Herman ontdekt hoe trekvogel ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar stort zich in de bronsttijd van de burlende edelherten / Herman ontdekt of koeien vriendschappen hebben / Kefah leert de bonte strandloper beter kennen / Wat je kunt maken van kapot gewaaide paraplu’s / meesterkok An ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Herman ontdekt hoe je vissen over een levensgevaarlijk obstakel heen helpt / Anne-Mar oogst de eerste Hollandse quinoa en kok Prins van den Bergh maakt er een heerlijk recept mee / Kefah telt vlinders op Rottumerplaat / Waarom ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar bezoekt de enige stokerij in Nederland waar van vers geplukt fruit eau-de-vie gestookt wordt / Angélique maakt een dessert met dit ambachtelijke drankje / waarom niet alle heide paars wordt / bijzondere konijnenhollen ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Gastpresentator Kefah Allush brengt een uniek bezoek naar het onbewoonde Waddeneiland Rottumerplaat. In de zomer bivakkeren hier twee vogelwachters om de natuur in kaart te brengen. Kefah mag twee dagen met hen op pad om de bij ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Herman betreedt bij hoge uitzondering het broedgebied van de lepelaar / Anne-Mar ontdekt hoe gevaarlijk exotische waterplanten kunnen zijn / heerlijk koken met oer-Hollandse spitskool / waarom wespen je lastigvallen in de tweed ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Herman ontdekt de enige Hollandse koraalsoort: de Dodemansduim / aangespoeld afval op het strand / Chefkok Prins van den Bergh maakt een curryschotel van een restje rijst / en jonge roofvogels ringen. 

Nederland 2

Melk en Honing

Deze week haalt Anne-Mar de eerste verse Hollandse aardbeien uit de grond. Meesterkok Angélique Schmeinck maakt een bijzonder gerecht met aardbeien en courgettebloemen. We gaan op zoek naar een blauw vogeltje in de gele koolza ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Deze week trekt Anne-Mar haar hardloopschoenen aan voor een hele bijzondere safari. Chefkok Prins van den Bergh maakt een Hollandse tapasschotel. En we komen erachter hoe je restjes groenten uit de koelkast nog jaren kunt bewaren. 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar ontdekt wat je allemaal moet kunnen om boswachter te worden. We zien hoe Oosterscheldekreeft wordt gevangen en meesterkok Angélique Schmeinck maakt een hippe cocktail met deze Hollandse kreeft. En we komen erachter wa ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Deze week in ontdekt Anne-Mar wat militaire schietoefeningen te maken hebben met bijzondere natuur. Chefkok Prins van den Bergh maakt een oud-Hollandse pap met boekweit. We komen erachter waarom we zeggen dat ooievaars de baby' ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Deze week ontdekt Anne-Mar dat je aan de wolken heel veel kunt aflezen. Meesterkok Angélique Schmeinck maakt een heerlijk gerecht met een haantje en groene asperges. We komen erachter hoe vogels leren fluiten. En we zien welke ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Deze week ontdekt Anne-Mar dat het bijvullen van een ooievaarsnest nog niet zo makkelijk is. Ter ere van Koningsdag worden er heerlijke biologische cupcakes gemaakt door patisserie Mad Bakers. We komen erachter waarom we regelm ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Deze week ontdekt Anne-Mar dat jagen en schilderen in de natuur niet zo ver uit elkaar liggen als op het eerste oog lijkt. Meesterkok Angélique Schmeinck maakt een heerlijk gerecht met verse Hollandse asperges. We komen eracht ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar ontdekt dat je goud kunt vinden in de Rijn. Van de Nederlandse wereldkampioen goudpannen leert ze de kneepjes van het vak. Meesterkok Angélique Schmeinck maakt een salade met een 'mislukte' Edammer kaas en Herman help ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Deze week zien we hoe het gaat met de otters in de Weerribben. Anne-Mar ontdekt hoe je van oude verfrestjes nieuwe verf maakt. Culinair historicus Lizet Kruyff maakt preisoep volgens middeleeuws recept. En we komen erachter of ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar gaat op kraamvisite in de schaapskooi. Meesterkok Angélique Schmeinck kookt een heerlijk gerecht met een bijzondere Hollandse geitenkaas. We krijgen antwoord op de vraag wat de gevolgen zijn van de warme winter. En we ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Vogelonderzoek op een heel moderne manier. / Een dag mee met de weervissers van Bergen op Zoom. / meesterkok Angélique Schmeinck maakt een heerlijk gerecht met vers gevangen ansjovis. / Krijgt een specht hoofdpijn van het tikken? 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar haalt de eerste verse Hollandse aardbeien uit de grond. / Meesterkok Angélique Schmeinck maakt een bijzonder gerecht met aardbeien en courgettebloemen. / Op zoek naar een blauw vogeltje in de gele koolzaadvelden. Waar ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar trekt haar hardloopschoenen aan voor een bijzondere safari. Anne-Mar trekt haar hardloopschoenen aan voor een bijzondere safari. / Chefkok Prins van den Bergh maakt een Hollandse tapasschotel. / We komen erachter hoe j ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar ontdekt wat militaire schietoefeningen te maken hebben met bijzondere natuur. Chefkok Prins van den Bergh maakt een oud-Hollandse pap met boekweit. En we nemen een kijkje in verfmolen De Kat. Wat moet je allemaal kunne ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Militaire schietoefeningen en bijzondere natuur. / Chefkok Prins van den Bergh maakt een oud-Hollandse pap met boekweit. / Waarom zeggen we dat ooievaars de baby’s brengen? / En de duurzame verfmolen “De Kat”. 

Nederland 2

Melk en Honing

Wat je kan lezen in de wolken. / Meesterkok Angélique Schmeinck maakt een heerlijk gerecht met een haantje en groene asperges. / Hoe vogels leren fluiten. / En de wereld achter geitenkaas. 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar ontdekt dat het bijvullen van een ooievaarsnest nog niet zo makkelijk is. Ter ere van Koningsdag worden er heerlijke biologische cupcakes gemaakt door patisserie Mad Bakers. Het bijvullen van een ooievaarsnest is nog n ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar ontdekt dat jagen en schilderen in de natuur niet zo ver uit elkaar liggen als op het eerste oog lijkt. Meesterkok Angélique Schmeinck maakt een heerlijk gerecht met verse Hollandse asperges. Jagen en schilderen in de ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar ontdekt wat er precies komt kijken bij een stukje vlees op je bord. Culinair historicus Lizet Kruyff maakt een ouderwetse aalmoes. En waarom vallen slapende vogels niet uit een boom? En we gaan op pad met een van de la ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar ontdekt dat je goud kunt vinden in de Rijn. Van de Nederlandse wereldkampioen goudpannen leert ze de kneepjes van het vak. Meesterkok Angélique Schmeinck maakt een salade. Anne-Mar gaat goudzoeken in Nederland / Meest ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Deze week in Melk en Honing zien we hoe het gaat met de otters in de Weerribben. Nieuwe verf maken van oude verfrestjes. / Culinair historicus Lizet Kruyff maakt preisoep volgens Middeleeuws recept. Doen dieren ook mee met de z ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar gaat op kraamvisite in de schaapskooi. Meesterkok Angélique Schmeinck kookt een heerlijk gerecht met een bijzondere Hollandse geitenkaas. En wat zijn de gevolgen van de warme winter? Op kraamvisite in de schaapskooi. ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Opperbeste aardappel / Heerlijk Hollandsch / Schoon schip maken / Melk en Honing vraagt zich af waarom geschilderde Hollandse koeien altijd diarree lijken te hebben. 

Nederland 2

Melk en Honing

Dieren prepareren / de knoflookkoningin / Molenpannenkoek / Waarom is de zee zout? 

Nederland 2

Melk en Honing

Het weer voorspellen zonder buienradar. Heerlijk Hollandsch, duurzame palmleerslippers. Melk en Honing vraagt zich af waarom slakken verschijnen juist na een regenbui. 

Nederland 2

Melk en Honing

Imker zonder pak / Heerlijk Hollandsch / Botanische Schoonheid / Melk en Honing vraagt zich af waarom vergeten groenten vergeten zijn. 

Nederland 2

Melk en Honing

Door sushi vergaarde zeewier grote bekendheid. Maar zeewier is veel meer dan alleen maar sushi. De enige, wilde zeewiersnijder van Nederland bewijst dit en Anne-Mar zoekt hem op aan de Zeeuwse kust. Het paard is terug / Overlev ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar bezoekt een gezin dat slechts twee vuilniszakken afval per jaar produceert. Ook besparen ze met hun sobere leefstijl zo veel, dat ze maar twee dagen per week hoeven te werken. Goede natuurfoto 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar ontdekt hoe je kunt overleven in de natuur zonder alle luxeproducten. Meesterkok Angélique maakt riftkoekjes en dankzij gallenkenner Kees de Heer leert Herman meer over plant en insect. Anne-Mar ontdekt hoe je kunt ov ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Waarom grijze, kale muren als je er ook gras en bloemen op kunt laten groeien? Anne-Mar ontdekt de wereld van de groene wand en waarom dit bijdraagt aan ons geluk. Groene wanden in de stad / Roggenbroodijs / Wat leeft er in de ... 

Nederland 2

Melk en Honing

Melk en Honing, het programma over bijzondere natuurfenomenen en gepassioneerde mensen die de natuur hoog in het vaandel hebben. Walhalla Lauwersmeer / Rare planten / Brabantse Plaatham / Hoe kweek je pitloze druiven? 

Nederland 2

Melk en Honing

Anne-Mar proeft heerlijk brood gemaakt van biologische en oeroude granen. Culinair historicus Lizet maakt middeleeuwse kool en waarom kan een mier zoveel keer zijn eigen gewicht tillen? Kromkommer / Geen spelt tussen te krijgen ...