Het Zandkasteel

Toto, Sassa en Koning Koos wonen samen met hond Finnie in Het Zandkasteel. Zij beleven daar kleine avonturen die peuters aanspreken. De drie hebben heel bijzondere neuzen. Als ze zand in hun neus krijgen, dansen ze de neuzenkriebeldans. Deze dans nodigt peuters uit om mee te bewegen. De drie karakters gaan op een vriendelijke, ondersteunende manier met elkaar om. Toto en Sassa willen alles zelf oplossen. Dat kan en mag mis gaan. Maar als het lukt, glimmen ze van trots. Dat geeft hen zelfvertrouwen.

Sassa is een vuilnisemmer. En Toto ruimt op. Hij gooit rommel in de vuilnisemmer. Maar hij weet nog niet zo goed wat rommel is. Even later komen Sassa en Toto langs met de vuilniswagen. Ah, daar staat wat rommel: Koning Koos is de rommel. Eerst gaan ze zwaaien en daarna nemen ze hem mee in de vuilniswagen!

Bron: TELEAC

Meer Afleveringen van Het Zandkasteel

Nederland 3

Het Zandkasteel

Het is zo koud buiten, dat het in het Zandkasteel ook koud is. Koning Koos knuffelt Sassa en Toto warm en geeft warme choco te drinken. Buiten proberen Sassa en Toto het warm te krijgen door te stampen, in hun handen te blazen ... 

Nederland 3

Het Zandkasteel

Sassa heeft een kartonnen doos in haar hand om mee te sleeën. Maar er ligt helemaal geen sneeuw! Binnen scheuren Sassa en Toto papier en maken er propjes van. Als je het allemaal omhoog gooit, lijkt het net sneeuw! Even later ... 

Nederland 3

Het Zandkasteel

Sassa heeft een bloem geplukt en vraagt of Toto met haar wil trouwen. Dat wil Toto niet. Koning Koos wil wel met Sassa trouwen. Nu wil Toto ook trouwen. Koning Koos denkt dat dat best kan. Dan trouwen Pop, Zwiep, Finnie en Toet ... 

Nederland 3

Het Zandkasteel

Toto zit op de bank en laat zijn koekje vallen. Finnie vliegt op het koekje af en eet het op. Toto is boos op Finnie, maar Koos legt uit dat Finnie er niets aan kon doen. 

Nederland 3

Het Zandkasteel

Koning Koos dekt de tafel voor kerstmis. Sassa heeft een zelfgemaakte ketting om. Dat wil Toto ook, maar de kralen zijn op. Daarna zijn Sassa en Toto kerstballen. Koning Koos is de kerstboom. 

Nederland 3

Het Zandkasteel

Toto denkt dat Toet ziek is, maar Sassa denkt dat Toet stuk is. Wat is er aan de hand? Koning Koos gaat Toet repareren. Zou het lukken? 

Nederland 3

Het Zandkasteel

De emmer is een trommel en de schep het trommelstokje. Toto wil ook een mooie trommelstok. Koning Koos heeft een lepel in zijn hand. Een stok!!! zegt Toto. Hij gaat er mee trommelen. Binnen trommelen ze op de tafel, de kruk, de ... 

Nederland 3

Het Zandkasteel

Toto vindt een kartonnen doos met een gaatje erin. Sassa doet net of het een fototoestel is. Ze maakt een foto van Koning Koos, en Toto maakt foto's van Sassa. Ze komen allemaal in het familiealbum.