Uitzending gemist

21 December 2014

Nederland 3

The Graham Norton Show

Graham Norton ontvangt Ben Stiller, Ricky Gervais, Rebel Wilson, Jamie Foxx, Cameron Diaz, Danny Dyer en Usher. 

Nederland 3

A'dam - E.V.A.

Adam heeft zich met zijn afdeling opgegeven voor de Dam tot Dam-loop. Wanneer hij erachter komt dat de gemeente van plan is om de woonboten uit de Amstel te verplaatsen, begaat hij een domme actie. Adam heeft zich met zijn afde ... 

Nederland 2

NTR Academie

Speciale afleveringen van NTR Academie waarin cabaretier en musicus Mike Boddé op zoek naar dwarsverbanden tussen klassieke en andere muziek. Vanuit de Koorzaal van het Concertgebouw in Amsterdam. 

Veronica

Veronica Poker

De World Series of Poker zijn de officiële wereldkampioenschappen van poker. We volgen de Nederlandse Jorryt van Hoof naar de finaletafel en de uiteindelijk ontknoping. Wint hij 10 miljoen dollar? 

Nederland 2

NOS Studio Sport Eredivisie

Samenvattingen van de Eredivisiewedstrijden van vandaag. 

SBS 6

Reportage

Toen Terri Calvesburt nog maar 22 maanden oud was, werd ze door de brandweer meer dood dan levend gered uit haar brandende slaapkamer. Ze was voor negentig procent verbrand. 

SBS 6

Utopia

Een compilatie van de afleveringen van Utopia van afgelopen week. In Utopia zeggen een groep van vijftien zeer diverse mensen, de pioniers van onze tijd, hun huidige leven vaarwel. Eén jaar lang bouwen ze aan een compleet nieu ... 

RTL 4

Van Der Vorst Ziet Sterren

Peter van der Vorst bezoekt de veelbesproken dieetgoeroe Sonja Bakker. Ook duikt Peter in het leven van Martijn Krabbé, die voor het eerst op het witte doek zal schitteren naast zijn vader Jeroen Krabbé. 

SBS 6

Hart van Nederland

Geen extra informatie aanwezig.

RTL 4

RTL Weer

Een uitgebreide blik op de actuele weerkaart. Met de weersverwachtingen op de korte en langere termijn in eigen land en in Europa. 

RTL 5

Wipeout

Spelshow waarbij kandidaten tegen elkaar én tegen de klok strijden op een duizelingwekkende hindernisbaan die continue uitdagingen presenteert. 

SBS 6

Piets Weer

Geen extra informatie aanwezig.

RTL 4

Inside Death Row With Trevor McD ...

Documentaire waarin de Britse oud-nieuwspresentator Trevor McDonald een van de oudste en meest beruchte gevangenissen van Amerika bezoekt, waar hij gesprekken heeft met een aantal terdoodveroordeelden. 

RTL 4

Inside Death Row With Trevor McD ...

Documentaire waarin de Britse oud-nieuwspresentator Trevor McDonald een van de oudste en meest beruchte gevangenissen van Amerika bezoekt, waar hij gesprekken heeft met een aantal terdoodveroordeelden. 

SBS 6

Undercover in Nederland

Undercover in Nederland is de laatste jaren een begrip geworden op de Nederlandse televisie. Met de verborgen camera als het perfecte wapen worden allerlei duistere zaken ontmaskerd door Alberto Stegeman en zijn team. Vele stra ... 

Veronica

Hawaii Five-0

Drie jonge vrouwen beroven een bus. Het gaat vreselijk mis als de vrouwen onbewust iets van grote waarde gestolen blijken te hebben. Hiermee brengen ze hun leven in groot gevaar. 

Nederland 3

Lena en Cem

De Duitse psychotherapeute Doris besluit samen te gaan wonen met de Turkse politieman Metin. Het blijkt hun kinderen grote moeite te kosten hun draai te vinden in het nieuwe gezin... 

RTL 4

Csi: New York

Mac en Stella moeten erachter zien te komen wie de dochter van een dove familie heeft vermoord. Ondertussen onderzoekt het team de dood van een jonge schaatssensatie. Lindsay vertelt Stella over haar pijnlijke verleden. 

RTL 4

SlimmerIQen

Quizprogramma waarin zestien hoogbegaafde landgenoten van alle leeftijden tegen elkaar strijden om de titel 'SlimmerIQ 2014'. Ze worden onder meer getest op algemene kennis, ruimtelijk inzicht en geheugen. 

SBS 6

Wegmisbruikers

Wegmisbruikers worden geconfronteerd met hun verkeersgedrag waarmee ze hun eigen leven en dat van anderen in gevaar brengen. Presentator André van der Toorn praat met Koos Spee over de verkeersregels 

RTL 4

Crime Scene Investigation

In een nogal smoezelig motel in Vegas vinden gedurende een jaar een aantal mensen de dood. Het CSI-team wordt voor de zoveelste keer opgeroepen om naar het motel te gaan. Beetje bij beetje begint Nick de puzzel in elkaar te leg ... 

RTL 4

Het Orkest Van Nederland - Op We ...

Programma waarin de unieke, muzikale zoektocht naar een 65-koppig tellend amateurorkest centraal staat. Jong en oud met een grote passie en liefde voor een instrument mag meedoen. 

RTL 7

RTL 7 Darts: WK 2012

Verslag van het wereldkampioenschap van de PDC. Het onbetwiste hoogtepunt op de dartkalender waar de crème de la crème van de dartwereld tegen elkaar strijdt in het Londense Alexandra Palace. 

RTL 4

Crime Scene Investigation

Het CSI-team wordt in één nacht naar drie verschillende plaatsen delict gezonden. Ogenschijnlijk hebben de zaken niets met elkaar te maken, maar forensisch bewijsmateriaal toont aan dat er een verband is. 

RTL 4

RTL Weer

Een uitgebreide blik op de actuele weerkaart. Met de weersverwachtingen op de korte en langere termijn in eigen land en in Europa. 

RTL 4

Crime Scene Investigation

Het CSI-team wordt in één nacht naar drie verschillende plaatsen delict gezonden. Ogenschijnlijk hebben de zaken niets met elkaar te maken, maar forensisch bewijsmateriaal toont aan dat er een verband is. 

SBS 6

vtwonen

Elke week gaan Viktor Brand en de stylisten de uitdaging aan om de bewoners weer verliefd te laten worden op hun huis. De liefde voor hun woning is bekoeld, omdat de woonsmaak van het stel behoorlijk uit elkaar ligt, met als ge ... 

RTL 4

VriendenLoterij: De Winnaars

Winnaars van de VriendenLoterij krijgen persoonlijk een cheque met een aanzienlijk bedrag overhandigd. 

Nederland 2

NTR Podium

December is traditiegetrouw operamaan. Met vandaag Falstaff, de vrolijke laatste opera van Verdi. De hele maand december staat NTR Podium op zondagmiddag op NPO 2 in het teken van opera. Met reportages over de nieuwste projecte ... 

RTL 4

Big Fat Gypsy Weddings

Realityserie waarin de extravagante en verrassende wereld van zigeunerfamilies in Groot-Brittannië wordt geportretteerd. We krijgen een kijkje bij de voorbereidingen van het huwelijk en het huwelijk zelf. 

SBS 6

De Grote Verbouwing Australië

Inwoners van Australië besluiten het huis van hun dromen te bouwen. Presentator Peter Maddison volgt deze ambitieuze bouwprojecten van ontwerp tot realisatie. 

Veronica

Miami Airport

Miami airport ziet elk jaar 38 miljoen reizigers voorbij komen. De medewerkers van het vliegveld doen hun uiterste best om de reis voor iedereen soepel te laten verlopen, op een vliegveld met de grootte van een kleine stad is d ... 

RTL 5

Extreme Bruiden

Charlene is gewend om alles te krijgen van haar rijke vader, dus ook een extravagante sprookjesbruiloft. Ze wil zo graag de mooiste zijn dat haar kapper op de huwelijksdag op het punt staat weg te lopen. 

NET 5

Dinner Date Dinner Date

In deze kook-dating-gameshow gaat iemand naar drie verschillende dates die thuis een heerlijk maal bereiden. Aan de hand daarvan kiest de persoon wie hij/zij meeneemt naar een restaurant. 

SBS 6

Beestengeluk

Dierengelukzoeker Piet Hellemans ontvangt op een boerderij in Nederland een aantal dieren. Hij geeft uitleg over hoe het dier bij iemand thuis mogelijk nog gelukkiger zou kunnen zijn. 

RTL 4

Carlo & Irene: Life 4 You

Carlo en Irene ontvangen bekende en onbekende gasten uit binnen- en buitenland. Bovendien nemen zij elke zondag de actualiteit door. Wat is er dit weekend gebeurd? En wat vinden hun gasten daarvan? 

RTL 5

Extreme Bruiden

Voor Karyn lijkt alles mis te gaan. De catering zegt enkele uren voor de bruiloft af en de huwelijksceremonie op het strand lijkt verpest te worden door een grote hoeveelheid aangespoeld zeewier. Na het ja-woord is het tijd voo ... 

SBS 6

Feiten en Fabels

Feit of fabel? Een groot deel van de verhalen die de ronde doen over beauty, gezondheid of opvoeding berusten niet op feiten. In dit programma worden er vragen van kijkers beantwoordt en wordt er onderzoek gedaan naar de achter ... 

RTL 4

Benidorm Bastards USA

Humoristisch programma waarin een groep onbevreesde bejaarden onder leiding van de Amerikaanse actrice Betty White de meest hilarische grappen uithaalt met de jongere generatie. 

SBS 6

Alles over Wonen

In Alles over Wonen wordt de kijker meegenomen binnen het huis, buiten het huis en om het huis. De kijker wordt geïnformeerd en geadviseerd bij verkoop, verhuur of financiering. Wekelijks staat er een thema centraal over wonen ... 

NET 5

Wat vrouwen willen

Wat willen vrouwen nu eigenlijk? Nieuwe schoenen? Een Cabrio? Een afgetraind lichaam? Het zijn allemaal vragen die iedere vrouw met 'ja' zal beantwoorden. Maar er is er meer, veel meer. 

RTL 4

Life Is Beautiful

Lifestyleprogramma voor moderne vrouwen en mannen die belang hechten aan een optimale gezondheid en die volop willen genieten van het mooie leven. Gewoon thuis, onderweg of waar ook ter wereld. 

RTL 4

RTL Snowmagazine

Nadia en Sander zijn in het Salzburgerland in Oostenrijk. Nadia ontmoet haar begeleiders Samir en Aranka in het Bramberg Mountain Resort. Ze gaan naar het skigebied Wildkogel, waar ze de langste rodelbaan van Oostenrijk hebben. ... 

NET 5

Cupcake Girls

In dit programma worden beste vriendinnen en zakenpartners Heather en Lori gevolgd tijdens het opbouwen van een cupcake-imperium. Het runnen van een keten is moeilijker dan gedacht en het duo maakt dan ook veel hectische en hil ... 

RTL 8

Don't Tell The Bride

Britse realityserie waarin de bruidegom met een budget van 12.000 pond de locatie, de taart en verder alles wat erbij hoort, zelfs de trouwjurk, moet kiezen. Zal hij de juiste keuzes maken voor de perfecte bruiloft? 

RTL 4

Lifestylexperience

Lifestyleprogramma waarin aandacht wordt besteed aan spannende, innovatieve, luxueuze en trendy onderwerpen. 

RTL 7

RTL 7 Darts: WK 2012

Verslag van het wereldkampioenschap van de PDC. Het onbetwiste hoogtepunt op de dartkalender waar de crème de la crème van de dartwereld tegen elkaar strijdt in het Londense Alexandra Palace. 

RTL 8

Jacob Dubbel

Jacob is de jongste van vijf kinderen en heeft als bijnaam Dubbel, omdat hij dingen soms twee keer zegt, alleen maar om gehoord te worden. Jacob heeft een groot hart in het helpen van anderen. 

RTL 5

Films & Sterren

Entertainmentprogramma over glamour, filmsterren en films in de bioscoop, op dvd en on demand. Interviews: René Mioch. 

SBS 6

Mijn lichaam, mijn zorg

In Mijn Lichaam Mijn Zorg staat het menselijk lichaam centraal. Wekelijks zien we tips, innovaties, oplossingen en trends voorbij komen rondom dit onderwerp. 

RTL 7

De Succesfactor

Businessprogramma waarin verhalen achter succesvolle Nederlandse bedrijven besproken worden. Vanaf de werkvloer worden interviews en reportages getoond. 

RTL 7

Ondernemerszaken

Informatief programma voor bedrijven en ondernemers. Elk thema wordt ondersteund door voorbeelden van de werkvloer, gesprekken met ondernemers en managers en praktijkcases. 

RTL 7

Business-channel.nl

Businessprogramma dat ondernemers, werkgevers en werknemers inspireert en in hun eigen omgeving laat zien. Dynamische reportages op locatie, sprekend vanuit het hart van de onderneming. 

RTL 4

RTL Wintertijd

Winterlifestylemagazine waarin Sanne Heijen en Arno Raymakers stad en land afreizen op zoek naar tips en trends om dit jaargetijde spannender, leuker, gezonder, gemakkelijke, veiliger of feestelijker te maken. 

RTL 7

Business Class

Businessprogramma waarin Harry Mens de actualiteit op zakelijk, politiek en financieel-economisch gebied bespreekt met bekende en minder bekende gasten. Suze Mens verzorgt reportages op locatie in binnen- en buitenland. 

RTL 7

Ondernemend Nederland

Zakelijk programma waarin alle ins en outs van ondernemend Nederland onder de loep worden genomen. Het programma is een specialistisch platform dat ondernemers in Nederland stimuleert. 

SBS 6

David Maasbach

De televisiekerk van Nederland vanuit het Capitol in Den Haag. 

NET 5

Achter Gesloten Deuren

Leslie staat op het punt om in te trekken bij Sylvia en haar dochter Beau. Beau ziet Leslie als een ongewenste indringer. Sylvia wijt haar dochters gedrag aan jaloezie. Er speelt echter veel meer. 

RTL 4

Tracks & Trails

Het Gasteinertal is van oudsher bekend en beroemd vanwege haar geneeskrachtige bronnen. Behalve voor wellness is Gastein ook een prachtig gebied voor natuurliefhebbers. De ongerepte natuur nodigt uit voor ski-touring en langlau ... 

RTL 5

Hour Of Power

Verslag van de kerkdienst van de jonge Amerikaanse predikant Bobby Schuller. Iedere uitzending een interview met een inspirerende Nederlandse gast door presentator Jan van den Bosch. 

NET 5

The Doctors

In The Doctors snijdt een panel van de beste medische specialisten gezondheidsonderwerpen aan. Ze delen op een toegankelijke manier informatie, feiten en advies over gezondheid in de breedste zin van het woord. De onderwerpen w ... 

Nederland 2

Brandpunt

Eindelijk is er een revolutionair medicijn tegen de dodelijke leverziekte Hepatitis C. Maar patiënten die niet in acute nood krijgen het niet: te duur. Tienduizenden euro’s per kuur is volgens minister Schippers niet te beta ... 

Nederland 1

Jinek

Eva Jinek praat met de hoofdrolspelers uit het nieuws van de afgelopen week over de actualiteit. Aan de vooravond van een nieuwe werkweek bent u helemaal bijgepraat. 

Nederland 2

Kruispunt

In de drukste week van het jaar zoekt Kruispunt de stilte in HET koperswalhalla van Nederland. Gestresst op zoek naar kerstcadeaus loopt het winkelend publiek bepakt en bezakt langs de etalages van Hoog Catharijne. 

Nederland 3

NOS op 3

Nieuws door een jonge bril. 

Nederland 2

De Kist

Deze week brengt Kefah Allush de kist naar een wel hele sfeervolle locatie: het kasteel van Helmond. Hier begon het officiële leven van Privé-redacteur en tv-presentator Evert Santegoeds. Een mooie plek voor een gesprek over ... 

Nederland 1

WNL Op Zondag

Rechts georiënteerde ochtendshow. Volgens vaste formule wordt hier elke zondagochtend politiek, ondernemerschap, media & cultuur en opinies besproken met prominente gasten. 

Nederland 2

De Kennis van Nu

Wetenschapsprogramma met André Kuipers, Diederik Jekel, Liesbeth Staats en Bart Meijer. Met speciale straatverlichting gaat de wetenschap de agressie op het Stratumseind in Eindhoven te lijf. Het is dé plek voor de uitgaande ... 

Nederland 1

NOS Journaal 2000

Het nieuws van de dag. 

Nederland 2

Speeches

Luis Carlos Galán was de gedoodverfde winnaar van de Colombiaanse presidentsverkiezingen eind jaren tachtig. Met zijn speeches, die een regelrechte aanval waren op Pablo Escobar en zijn drugskartel, maakte hij zich geliefd bij ... 

Nederland 1

Boer zoekt Vrouw

Yvon ontmoet de boeren, hun eventuele partners en kinderen en praat met hen over hoe het nu met ze gaat. Aan de hand van de '10 jaar Boer zoekt vrouw Quiz' passeren vele spraakmakende, grappige en ontroerende fragmenten uit 10 ... 

Nederland 3

Zondag met Lubach

Zeven dagen nieuws in dertig minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Met irrelevante verhalen van relevante gasten. Of andersom. Vanuit theater Bellevue in Amsterdam: platte inhoud en diepgravende grappen. Deze week te ... 

Nederland 1

De Reünie

Patrick Lodiers staat voor het eerst voor de klas van De Reünie. Patrick mocht meteen een heikele tocht ondernemen: hij ging op bezoek in de Oekraïne. Daar ontmoet hij Kees, die tijdens zijn schooltijd op het Ommelander Colle ... 

Nederland 3

Comedy Club Katendrecht

Met als hoofdgast: Karel de Rooij van Mini en Maxi. Zij presenteren: De Jongens, Timon Krause, Dames Voor Na Vieren, Max Douw en Wereldband. 

Nederland 2

Nieuwsuur

Nieuws, sport en achtergronden. 

Nederland 1

NOS Studio Voetbal

Discussieprogramma over voetbal. 

Nederland 3

Zapp Weekjournaal met NOS Jeugdj ...

De 12-jarige Charlie gaat regelmatig met haar vader jagen. Ze vertelt erover en wil laten zien dat jagen niet alleen maar zielig is, maar ook mooi en nuttig kan zijn. Verder gaat het zelf vuurwerk afsteken verdwijnen. Grote vuu ... 

Nederland 3

Vrolijke Kerst

De kinderen Vrolijk geven het anti-kraakpand met hulp van wc-rolletjes een complete kerst make-over en Lucas ontdekt dat je soms even over je eigen grenzen heen moet diezelfde grenzen aan te geven. De kinderen Vrolijk gaan onde ... 

Nederland 1

NOS Journaal 2000

Het nieuws van de dag. 

Nederland 1

NOS Studio Sport

Het sportnieuws van de dag. 

Nederland 3

Caps Club

Jeugddramaserie. Tom, Sam, Ruben en Charlotte krijgen te maken met hoog bezoek. De Koning komt naar Hughevliet en het hele dorp verheugt zich. Maar dan komen ze onverwacht bij een oude ruïne in het bos en belanden voordat ze h ... 

Nederland 3

NOS Jeugdjournaal - Avond

Nieuws speciaal voor jonge kijkers. 

Nederland 3

Taarten van Abel

Abel reist weer door stad en land met zijn bakkersspullen. Op bezoek bij bijzondere bakkersassistenten om samen de mooiste taarten te maken. 

Nederland 3

VPRO Vrije geluiden

Zara McFarlane is een jong, opvallend talent uit de Britse souljazz. Ze heeft een puur stemgeluid en een unieke, eigentijdse stijl waarin soul, jazz, dub en afro-funk samenkomen. De intieme zang van Nina Simone maar ook de bedw ... 

Nederland 1

NOS Studio Sport

Het sportnieuws van de dag. 

Nederland 3

Verborgen Verhalen

Anna heeft totaal geen zin in Kerst. Mooie versiering, lekker eten, goede cadeaus, maar bij haar thuis is het crisis! Ze verwacht hoogstens een nieuw paar sokken. Maar dit jaar pikt ze het niet meer: Anna wil meer! 

Nederland 1

NOS Studio Sport

Het sportnieuws van de dag. 

Nederland 2

Fryslân DOK

Paulusma. Deze week een aflevering van Moreel Kompas. In de aflevering is weerman Piet Paulusma te gast. Een boeiend gesprek met antwoorden op vragen over het hoe en wat van het leven. Je groeit op in een overzichtelijke wereld ... 

Nederland 1

NOS Studio Sport

Het sportnieuws van de dag. 

Nederland 1

NOS Journaal 2000

Het nieuws van de dag. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Op de 4e Zondag van de Advent komt de rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Nicolaaskerk te Baarn. Celebrant: pastoor Ton Huitink. 

Nederland 3

SpangaS

Geen extra informatie aanwezig.

Nederland 3

VPRO Boeken

Dirk de Wachter, psychiater en psychotherapeut, houdt in zijn nieuwe boek 'Liefde. Een onmogelijk verlangen' een pleidooi om gewoon te doen. Want alleen dan, als we niks forceren, kan de liefde in volle glorie verschijnen. In d ... 

Nederland 3

Zapp Echt Gebeurd

De eerste jaren van de kleine Sisi en Wanwan in het Chinese weeshuis zijn zwaar. Ze krijgen geen aandacht, hebben honger en niemand begrijpt waarom ze niet praten. Pas in Nederland blijkt dat de tweelingzusjes slecht kunnen hor ... 

Nederland 1

NOS Journaal 2000

Het nieuws van de dag. 

Nederland 3

Vrijland

Dramaserie voor de jeugd over liefde, kattenkwaad en avontuur. 

Nederland 1

Buitenhof

Buitenhof 21 december 2014: *Solidariteit en de kerstcrisis De kerstcrisis lijkt op het nippertje opgelost. De beperking van de vrije artsenkeuze, cruciaal voor de VVD om de kosten in de zorg te beheersen gaat hoogstwaarschijn ... 

Nederland 2

5 minuten over

Geen extra informatie aanwezig.

Nederland 1

NOS Studio Sport

Het sportnieuws van de dag. 

Nederland 3

Studio Snugger

Is het kletspraat of niet? Daar gaat het om bij Studio Snugger! Met de volgende onderwerpen: wonen in een pretpark, je neus wordt elke dag langer en een spreekbeurt over schildpadden. 

Nederland 3

Zappsport

Kindersportprogramma waarin alle takken van sport voorbijkomen. 

Nederland 1

Het Hoogste Woord

Jacobine Geel ontvangt in Het Hoogste Woord singer-songwriter Frédérique Spigt. Onlangs verscheen haar nieuwe CD “The Medicine Show” waarvan ze in deze aflevering van Het Hoogste Woord het nummer “Christmastime in jai ... 

Nederland 2

Bakkie Troost

Twee keer een geliefde afstaan aan de dood - hoe trek je dat? En hoe combineer je vreugde over de komst van nieuw leven, met het verdriet over de dood van je moeder? 

Nederland 2

Nederland Zingt op Zondag

Naast koor- en samenzang kunt u luisteren naar solozang van Kinga Bán. Ze zingt het lied 'Zo is het beloofd'. 

Nederland 2

De Kapel

"Ik had een heel bijzondere vader. Als ik iets had uitgespookt en hij had me daarover onderhanden genomen, maakte hij me daarna altijd aan het lachen. Hij ging door tot het weer goed was tussen ons", vertelt ds. Paul Visser. In ... 

Nederland 1

Geloofsgesprek

Baarn heeft een heuse kerststallenroute. Initiatiefnemer van dit project is Jacqueline van den Eshof. Geen stal lijkt op de ander. Maar de meest bijzondere staat niet buiten, die staat op een speciale plaats in haar eigen huis. ... 

Nederland 2

De Nachtzoen

Ted van Lieshout. Deze schrijver en beeldend kunstenaar schreef meer dan 50 boeken en werd ook voor zijn gedichten en illustraties vaak gelauwerd. Eigenlijk heeft hij alles gedaan wat hem te doen stond. Maar nu hij eindelijk ka ... 

Nederland 1

NOS Journaal 2000

Het nieuws van de dag. 

Nederland 1

Wereldrecord Blindsimultaandamme ...

Vanuit het Raadhuis van Hilversum probeert oud-wereldkampioen dammen Ton Sijbrands het wereldrecord blindsimultaandammen te heroveren. Elke zet en daarmee elke partij wordt volledig uit het hoofd gespeeld. Bij het slagen van ... 

Nederland 2

De Voorstraat

Ralph is al vanaf zijn zestiende glazenwasser. Hij geniet van zijn werk en de contacten die hij heeft met de mensen in de Voorstraat. Liesbeth runt een kledingzaak op de Voorstraat maar deze moet ze binnenkort misschien sluiten ...