Koosjere hamvraag Gemist?

De Joodse tradtitie bestaat al ruim 2000 jaar en gaat grotendeels door de maag. Hier zijn talrijke Joodse spijswetten aan verbonden zodat dit proces koosjer is. Sommige wetten hebben anno 2012 nog steeds niet aan kracht en zeggenschap ingeboet, maar een gedeelte van de koosjere praktijk lijkt hopeloos ouderwets. Wat komen wij allemaal te weten van ons eigen voedsel door er met een koosjere bril naar te kijken? En welke facetten van de Joodse eettraditie moeten op de schop? Jigal Krant neemt de kijker mee op ontdekkingstocht door de Joodse keuken. Hoe zinnig zijn de gastronomische beperkingen nog die koosjere Joden zichzelf opleggen? En wat begrijpen ze zelf eigenlijk nog van de wirwar aan regeltjes en gebruiken? Gewapend met zijn gezonde dosis sceptis en spitsvondigheid confronteert Jigal rabbijnen, voedselproducenten en consumenten met de zin en de onzin van koosjer eten!

Nederland 2

Koosjere hamvraag

Een citroen voor 85 euro. Een prijzige zoete wijn die ondrinkbaar is, maar desondanks niet is aan te slepen. Opnieuw duikt programmamaker Jigal Krant in zijn televisieserie de Koosjere Hamvraag in de wondere wereld van de joods ... 

Nederland 2

Koosjere hamvraag

Een soort Consumentenbond met een koosjere tik. 

Nederland 2

Koosjere hamvraag

Een soort Consumentenbond met een koosjere tik. Jigal Krant duikt de wondere wereld van de joodse traditie in. 

Nederland 2

Koosjere hamvraag

De Koosjere Hamvraag is een soort Consumentenbond met een koosjere tik. 

Nederland 2

Koosjere hamvraag

De Joodse tradtitie bestaat al ruim 2000 jaar en gaat grotendeels door de maag. Hier zijn talrijke Joodse spijswetten aan verbonden zodat dit proces koosjer is. 

Nederland 2

Koosjere hamvraag

De Joodse tradtitie bestaat al ruim 2000 jaar en gaat grotendeels door de maag. Hier zijn talrijke Joodse spijswetten aan verbonden zodat dit proces koosjer is. 

Nederland 2

Koosjere hamvraag

De Joodse tradtitie bestaat al ruim 2000 jaar en gaat grotendeels door de maag. Hier zijn talrijke Joodse spijswetten aan verbonden zodat dit proces koosjer is. 

Nederland 2

Koosjere hamvraag

De Joodse tradtitie bestaat al ruim 2000 jaar en gaat grotendeels door de maag. Hier zijn talrijke Joodse spijswetten aan verbonden zodat dit proces koosjer is. 

Nederland 2

Koosjere hamvraag

De Joodse tradtitie bestaat al ruim 2000 jaar en gaat grotendeels door de maag. Hier zijn talrijke Joodse spijswetten aan verbonden zodat dit proces koosjer is. 

Nederland 2

Koosjere hamvraag

De Joodse tradtitie bestaat al ruim 2000 jaar en gaat grotendeels door de maag. Hier zijn talrijke Joodse spijswetten aan verbonden zodat dit proces koosjer is. De Joodse tradtitie bestaat al ruim 2000 jaar en gaat grotendeels ... 

Nederland 2

Koosjere hamvraag

Wie Matse zegt, zegt Pesach, het feest dat ons herinnert aan de uittocht uit Egypte. De Joden moesten zo snel vluchten, dat hun brood geen tijd had om te rijzen. Wie Matse zegt, zegt Pesach, het feest dat ons herinnert aan de u ... 

Nederland 2

Koosjere hamvraag

De Joodse tradtitie bestaat al ruim 2000 jaar en gaat grotendeels door de maag. Het had maar weinig gescheeld of er was geen koosjer Nederlands vlees meer te koop. De Tweede Kamer stemde in 2011 voor het wetsvoorstel van de Par ... 

Nederland 2

Koosjere hamvraag

De Joodse tradtitie bestaat al ruim 2000 jaar en gaat grotendeels door de maag. Hier zijn talrijke Joodse spijswetten aan verbonden zodat dit proces koosjer is. Sommige wetten hebben anno 2012 nog steeds niet aan kracht en zegg ... 

Nederland 2

Koosjere hamvraag

De Joodse tradtitie bestaat al ruim 2000 jaar en gaat grotendeels door de maag. Hier zijn talrijke Joodse spijswetten aan verbonden zodat dit proces koosjer is. Sommige wetten hebben anno 2012 nog steeds niet aan kracht en zegg ... 

Nederland 2

Koosjere hamvraag

Koosjere wijn wordt vaak gekookt (mevushal). Wat doet dat eigenlijk met de smaak? De Joodse tradtitie bestaat al ruim 2000 jaar en gaat grotendeels door de maag. Hier zijn talrijke Joodse spijswetten aan verbonden zodat dit pr ... 

Nederland 2

Koosjere hamvraag

De Joodse tradtitie bestaat al ruim 2000 jaar en gaat grotendeels door de maag. Koosjere joden zweren bij witte eieren, omdat daar –in tegenstelling tot bruine eieren– vrijwel nooit een druppel bloed in zit. Klopt dat? En a ...